Nieuws Actueel

Bus Zwolse bakker weer terug

De sloten zijn doorgeboord en de ramen zijn ingeslagen, maar bakker Tim Lubbers uit Zwolle heeft zijn gestolen bus weer terug. "Fantastisch dat hij er weer is."

Kenneth Stamp | Foto: Frans Paalman 16 maart 2016

Tim lubbers frans paalmanx

De Zwolse bakker Tim Lubbers, eigenaar van de zaak Everyday Bread & Coffee in Assendorp, was ten einde raad toen vorige week zijn witte bus van de parkeerplaats bij zijn woning in Stadshagen werd gestolen.

Precies een week later wordt hij weer met het voertuig herenigd. "De politie kreeg een anonieme tip dat de bus was gezien in Epe", vertelt Lubbers. "De bus is flink gehavend en beschadigd, maar ik ben dolblij dat ik hem terug heb."

Je hebt je bus weer terug!"Inderdaad, hij is er weer. Hij staat nu bij een garage in Epe, want rijden kon hij niet meer. De politie heeft afgelopen donderdag een man van 49 aangehouden bij de woning waar de bus werd gevonden, maar die persoon is inmiddels weer op vrije voeten."

Hoe is de bus eraan toe?"Behoorlijk beschadigd, dat dan weer wel. Alle sloten zijn doorgeboord en een aantal ruiten is ingeslagen. Vermoedelijk werd hij klaargemaakt om naar Oost-Europa verscheept te worden, maar dat onderzoekt de politie nog. Ook zijn er spullen uit de bus verdwenen. We gebruikten hem altijd voor verkoop op de markt in Raalte en Heino en voor cateringklussen. Alle attributen voor de markt, dus tafels, manden, doeken en schorten, zijn weg. Deze spullen gebruikten we al sinds het begin, dus ze hadden een grote emotionele waarde voor ons. Gelukkig stond de grotere apparatuur, zoals de ovens en de snijmachine, nog wel in de bus. Dat is een meevaller."

Wanneer kun je er weer mee rijden?"Zodra de bus gerepareerd is, misschien al ergens volgende week. Dat hoop ik ten minste, want we hebben hem gewoon nodig, vooral voor het werk op de markt. Daarom vind ik het ook zo belachelijk dat iemand hem zomaar steelt. Je blijft toch gewoon van andermans spullen af?"

Maar aan de reacties op Facebook te zien heeft dit diefstaldebacle ook voor iets moois gezorgd, toch?"Absoluut! De afgelopen week kreeg ik werkelijk vanuit alle hoeken van Assendorp steun. Echt fantastisch om te zien hoeveel mensen me een hart onder de riem kwamen steken omdat ze gehoord hadden dat de bus was gestolen. Dat is echt typisch iets voor deze wijk. Er kwam zelfs iemand chocolaatjes brengen. Dat doet je dan ontzettend goed."