Nieuws Actueel

Bakproductenspecialist verhuist van Rijssen naar Goor

Omdat Baktotaal Bouwhuis in Rijssen uit zijn jas is gegroeid, verkast de webshop naar de Klavermaten, op Zenkeldamshoek, laat De Twentsche Courant Tubantia weten.

Van onze redactie 16 augustus 2016

Gerrit bouwhuis bakproducten wim corduwener

Baktotaal Bouwhuis verhuist van Rijssen naar de gemeente Hof van Twente en vestigt zich met vijftien medewerkers op bedrijventerrein Zenkeldamshoek, bij Goor. De nieuwe aanwinst voor het bedrijventerrein opent binnenkort in een loods aan de Klavermaten.

Baktotaal Bouwhuis is een webshop met een assortiment van 10.000 bakproducten. De onderneming ging eerder als webwinkel Bouwhuis door het leven. De nieuwe naam dekt de lading beter, zegt oprichter en eigenaar Gerrit Bouwhuis: "We verkopen inmiddels spullen voor alle baksels, niet alleen voor taarten."

Ruimte

De vestiging van de webwinkel is een opsteker voor het Goorse bedrijventerrein, waar nog veel ruimte beschikbaar is. Eerder dit jaar vestigden zich Century Retail en bloemenzaakketen Wauw! Bloemen en Meer zich op Zenkeldamshoek.

De reden voor Bouwhuis' verhuizing naar Goor is dat de webwinkel aan de Kryptonstraat in Rijssen uit zijn jas is gegroeid. Bouwhuis: "We zochten een nieuw onderkomen in een straal van 20 kilometer en kwamen in Goor uit. We huren daar het mooiste bedrijfspand, van 1.200 vierkante meter, dat je je maar kunt wensen. De gemeente heeft geen rol gespeeld in onze komst. We waren niet aan Rijssen gebakken. Voor ons is een vestigingsplek minder belangrijk, omdat slechts 2 procent van onze klanten daadwerkelijk uit de regio komt."

Historie

Bouwhuis richtte zijn bedrijf in 1981 op. "We werkten jarenlang met z'n vieren. We bezochten destijds bakkers in heel Nederland om onze producten te verkopen. Toen het internet zijn intrede deed hebben we daar vol op ingezet. Er kwamen in de loop der jaren steeds minder bakkers, terwijl de interesse voor bakken in Nederland groeide. De doelgroep van de webwinkel is gevarieerd: van eenvoudige hobbybakkers tot professionale banketbakkers", vertelt Bouwhuis.

Het nieuwe onderkomen op Zenkeldamshoek wordt vooral als magazijn voor de webshop gebruikt. Maar als mensen dat willen kunnen ze ook aan de Klavermaten in plaats van online terecht. Op 22 augustus is de opening.

Archieffoto: Eigenaar Gerrit Bouwhuis in het oude pand van zijn webwinkel (Wim Corduwener)