Nieuws Actueel

Banken laten klanten kosteloos geld overmaken naar Turkije

Grote Nederlandse banken rekenen de komende tijd geen transactiekosten voor overboekingen van particuliere klanten naar Turkije. Daarmee willen ze het gemakkelijker maken om de door zware aardbevingen getroffen gebieden in het zuiden van het land te helpen.

ANP 11 februari 2023

ANP110223061 1

ABN AMRO en Rabobank maakten bekend voor een periode van drie maanden particulieren kosteloos geld over te laten maken naar Turkse rekeningen. ING maakt Turkse overschrijvingen ook gratis, waarbij de bank geen einddatum noemt. "We merken dat onze klanten hun dierbaren in het door de aardbeving getroffen gebied willen ondersteunen door hen geld te sturen", schrijft de Rabobank.

Rabobank en ING leggen uit dat klanten wel eerst zelf transactiekosten betalen, maar die achteraf gecompenseerd krijgen. Om er zeker van te zijn dat de ontvanger van het geld ook niet hoeft te betalen, adviseren deze banken klanten de kostencode OUR in te vullen. Daarmee kunnen verzenders van geld normaal gesproken alle transactiekosten op zich nemen, die nu dus worden gecompenseerd.

De aardbevingen van afgelopen maandag troffen ook Syrië. Maar het is voor de banken niet mogelijk hetzelfde te doen voor getroffenen in dat land, omdat sancties hun dat verbieden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws