Nieuws Actueel
Banketbakker voelt zich thuis in jarige Markthal
De Markthal is twee jaar open. Een aantal kramen van het eerste uur is verdwenen, maar andere ondernemers zijn juist uitermate content met de gang van zaken in de beroemde koopkathedraal. Zoals banketbakker Van Beek & Specker, die voor twee jaar bijtekende. Dat schrijft het AD.
Het is voor de ware lekkerbek een kraam om van te smullen. Appelkanjers, speculaasstaven en boterkoeken pronken in de vitrines, en laten bezoekers van de Markthal even de pas inhouden. ,,Allemaal vers gebakken'', vertelt verkoopster Joy Storm. ,,Dat gaat hier de hele dag door.''
BlijvertjeBanketbakker Van Beek & Specker is een blijvertje. Waar in een tiental units om uiteenlopende redenen de rolluiken zijn neergelaten, heeft eigenaar Jaap van Beek z'n recent aflopende verbintenis juist met twee jaar verlengd. ,,Ik heb er vertrouwen in'', legt hij uit. ,,En de bezoekersaantallen blijven goed.''
KlantenkringDeze uitbater heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere huurders. Want ook de toeristen - het leeuwendeel van de acht miljoen bezoekers per jaar - komen met grote regelmaat iets lekkers scoren bij zijn kraam. Bovendien heeft hij met vijf zaken in Rotterdam een vaste klantenkring opgebouwd, die ook zijn vestiging in de Markthal goed weet te vinden.
Heel Holland Bakt-rageEn, niet onbelangrijk, hij lift mee op de Heel Holland Bakt-rage, die de aandacht voor dit soort zoete traktaties danig heeft vergroot. ,,Wij maken elke dag strakke tompoucen. Net zo makkelijk. En dan zie je ze op televisie staan te klungelen...''
PositiefNatuurlijk, ook hij baalt van het rumoer in de hal, het gemok van een aantal collega's en de afgesloten kramen. Van Beek: ,,Leegstand is nooit goed. Maar ik heb goede gesprekken met eigenaar Klépierre gehad, want ik wil wel dat de komende jaren gezellig en positief verlopen. En mij is toegezegd dat er goede vervangers komen voor de ondernemers die zijn vertrokken.''
ToekomstDe Markthal heeft toekomst, zo is zijn stellige overtuiging. ,,Er zijn in het begin inschattingsfouten gemaakt, die zullen worden hersteld'', besluit hij. ,,Vers in de Markthal moet belangrijk blijven, en niet alleen het decor zijn voor de horeca. Het zoeken is nu even naar de goede mix.''
Gerelateerde artikelen
Bloemenstal Markthal stopt: droom is voorbij