Nieuws Actueel

Basketballer LeBron James investeert in racefietsenmerk Canyon

Basketballer LeBron James heeft zich ingekocht bij de Duitse sportfietsenfabrikant Canyon, het merk waar onder andere de wielerploeg van Mathieu van der Poel op fietst. Het investeringsbedrijfje LRMR Ventures dat de Amerikaanse sportlegende bestiert met de mediapersoonlijkheid Maverick Carter deed mee aan een nieuwe investeringsronde van de fietsenproducent.

ANP 29 juli 2022

ANP290722164 1

Volgens zakenkrant Financial Times hebben LRMR Ventures en een andere Amerikaanse investeerder, SC Holdings, samen een belang van 4 procent gekocht in de onderneming uit Koblenz. Bij de nieuwe investeringsronde haalde Canyon in totaal 30 miljoen euro op, waarmee het bedrijf 750 miljoen euro waard is.

NBA-ster James investeerde al eerder in racefietsen. In 2007 kocht hij een belang in het merk Cannondale, waar op dit moment profteam EF Education-EasyPost op rijdt.

Sinds de coronapandemie zijn wereldwijd steeds meer mensen gaan fietsen om het openbaar vervoer te mijden. De nieuwe investeerders gokken er kennelijk op dat de fiets als vervoers- en recreatiemiddel aan populariteit blijft winnen, onder andere in de Verenigde Staten.

Canyon, dat zich voorheen vooral op de Europese markt richtte, maakte onlangs de stap naar de Amerikaanse markt. Grootaandeelhouder GBL schrijft op zijn site dat het merk hier sterk groeit. Canyon verkoopt zijn racefietsen en mountainbikes louter via zijn webshops en dat bedrijfsmodel zou aanslaan bij de Amerikanen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws