Nieuws Actueel

Beddenshowroom op wielen

Johan Hardeman | Foto: Frans Kanters 20 januari 2016

Showroom Bestelbus

Harold Rietveld en Ruben Stelpstra van beddenwinkel Aangenaam Slapen in Amersfoort hebben een oude bestelbus eigenhandig omgebouwd tot showroom op wielen, bericht het AD. Klanten hoeven dus niet langer zelf naar de beddenzaak toe. Proefliggen kan vanaf nu gewoon aan huis.

De ondernemers zijn aan het begin van deze maand begonnen met hun mobiele beddenbusiness. Hun thuisservice is speciaal gericht op ouderen die slecht ter been zijn. Als zij de beddenwinkel niet meer kunnen bezoeken, komt de beddenwinkel wel naar hen toe, is het motto van de twee ondernemers. Een andere doelgroep vormen werkenden met een drukke agenda. "Mensen hebben tegenwoordig steeds meer te doen. Daarom komen wij naar de klant", zegt Stelpstra. "Het is belangrijk dat mensen proefliggen." Belangstellenden kunnen een afspraak maken en dan komt de rijdende showroom langs. Rietveld en Stelpstra bezoeken klanten in het hele land.

BestelbusIn de bestelbus staat een verstelbaar proefbed. Hij kan omhoog en omlaag. De beddenverkopers stellen voor iedere klant een nieuw bed op maat samen. Ze meten de klant op en kijken naar de vorm van zijn lichaam. Op basis daarvan adviseren ze welke materialen geschikt zijn voor het nieuwe matras.

"Een derde van je leven lig je in bed. Een goed matras is dus belangrijk", vindt Stelpstra. "Maar het is een heel verschil of je een matras hebt van kamelenwol of schuim", zegt Rietveld. "Het ene is hard, het andere zacht. Iedereen heeft een andere rug. Daar passen we de materialen op aan." Klanten kunnen ook kiezen uit verschillende dekbedden.

In de bus kunnen klanten uitzoeken wat ze prettig vinden liggen. Als ze tevreden zijn met hun nieuwe persoonlijke bed, laten Stelpstra en Rietveld het bed maken door een productiebedrijf. Een paar weken later levert het bedrijf het bed kant-en-klaar af bij de klant.

In hun nopjesDe ondernemers zijn in hun nopjes met hun nieuwe vondst. Voor zover ze weten, is er geen ander beddenbedrijf in Nederland met een mobiele showroom.

Rietveld en Stelpstra hebben ook een reguliere zaak geopend aan de Astronaut. Want niet elke klant droomt van een beddenshowroom aan huis.