Nieuws Actueel

Bedrijf achter Londense dubbeldekkers in buitenlandse handen

Go-Ahead Group, de grootste uitbater van de iconische rode dubbeldekkerbussen in Londen, komt in buitenlandse handen. Het bedrijf, dat naast bussen ook forenzentreinen exploiteert, wordt voor 648 miljoen pond (zo'n 754 miljoen euro) overgenomen door een investeerdersgroep onder leiding van de Australische branchegenoot Kinetic.

ANP 14 juni 2022

ANP140622092 1

Go-Ahead exploiteert bijna een kwart van de Londense bussen, waaronder een deel van de emissievrije vloot van de stad. Het bedrijf exploiteert ook Govia Thameslink, de grootste spoorwegmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk, die verantwoordelijk is voor forenzentreinen naar Londen en voor de Express-lijn naar luchthaven Gatwick.

De interesse voor overnames van Britse transportbedrijven neemt de laatste tijd toe. Investeerders verwachten een opleving van het passagiersvervoer na de coronapandemie en worden aangetrokken door de stabiele rendementen die de sector biedt vanwege de overwegend meerjarige overheidscontracten. Zo kwam DWS Infrastructure in maart overeen om busbedrijf Stagecoach Group te kopen, waarmee een eerder bod van National Express Group werd overtroffen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws