Nieuws Actueel

Bedrijven in Shenzhen van buitenwereld afgesloten vanwege corona

Honderden grote bedrijven in de Chinese miljoenenstad Shenzhen moeten het contact met de buitenwereld beperkt houden. Onder meer elektronicabedrijf Foxconn, dat onder meer iPhones in elkaar zet, mag alleen personeel inzetten dat op het fabrieksterrein verblijft. Andere getroffen bedrijven zijn de maker van elektrische voertuigen BYD en techbedrijven als Huawei en ZTE.

ANP 26 juli 2022

ANP260722087 1

Volgens het van oorsprong Taiwanese Foxconn gaat de productie in Shenzhen door als normaal. Het bedrijf liet weten alle aanwijzingen van de Chinese overheid op te volgen. Oliebedrijf CNOOC liet mensen weten dat ze zoveel mogelijk vanuit huis moesten werken de komende week.

Shenzhen had zondag 21 nieuwe coronagevallen, iets meer dan de negentien van zaterdag. Ten opzichte van andere landen zijn dat zeer lage aantallen voor een stad van haast 18 miljoen inwoners, maar de autoriteiten in Shenzhen worden bezorgd. China hanteert een beleid om corona volledig te proberen uit te bannen en schuwt daarbij harde maatregelen als lockdowns niet.

Tijdens eerdere lockdowns in Shanghai mochten bedrijven ook open blijven door middel van zo'n gesloten systeem. Onder meer een fabriek van Tesla kon op die manier produceren. Fabrieken die geen eigen woonruimte voor werknemers hadden richtten een deel van de fabrieksruimte in als slaapplaats.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws