Nieuws Actueel

Beerze Bulten beste camping voor kinderen in Europa

Vakantiecentrum Beerze Bulten uit Beerze is in Europa de beste camping voor kinderen tot 12 jaar. Dat heeft de ANWB woensdag bekendgemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht. "Het voelt als het winnen van de Champions League", zegt eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn tegen De Stentor.

Cor van Dalen | Foto: Beerze Bulten 12 januari 2017

Beerzebulten 1

Beerze Bulten behoorde als enige Nederlandse camping tot de vier genomineerden. De concurrentie kwam uit Italië (camping Barco Reale), Spanje (camping Las Dunas) en Duitsland (Hegau Familien Camping). Met deze drie buitenlandse campings rekende het familiebedrijf uit Beerze vakkundig af. "Dit is toch wel de allermooiste prijs die je als kampeerbedrijf kunt winnen", aldus Hagedoorn.

Blijven investeren

Hij en zijn vrouw Johanneke namen het bedrijf zes jaar geleden over van zijn ouders. "In een tijd die niet zo gemakkelijk was. Maar we zijn nieuwe dingen blijven bedenken en blijven investeren en de gasten blijven terugkomen. En dan is deze prijs een geweldige waardering voor ons werk."

Het Overijssels Vechtdal stond nadrukkelijk in de schijnwerpers tijdens de prijsuitreiking van de ANWB-prijzen met nog een tweetal nominaties. De Roos uit Ommen behoorde bij de beste vier charmecampings en De Lemeler Esch uit Lemele bij de genomineerde natuurcampings. Zij moesten Franse campings voor laten gaan.

Vechtdal

"Heel dichtbij, maar net niet", reageerde Jan de Roos. "Eerst is er even teleurstelling, maar we zijn supertrots want ons bedrijf is wel de beste van Nederland", zegt Wilma Ellenbroek van De Lemeler Esch. "En het is toch uniek dat we het als recreatiebedrijven in het Vechtdal zo goed doen."

Maar liefst 177 campings in Europa kregen van de ANWB dit jaar het keurmerk ANWB Top camping. Daarvan komen er 48 in eigen land en met zeven bedrijven hebben de gemeenten Hardenberg en Ommen een flink aandeel. Deze campings hebben de maximale score van vijf sterren behaald tijdens een onafhankelijke inspectie. Het zijn volgens de ANWB campings die uitblinken in kwaliteit op het gebied van het terrein, voorzieningen en sanitair.

Er werden in Utrecht ook prijzen uitreikt door de Kids Vakantiegids. Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze won in de categorie kamperen. De Vechtstreek was met twee andere campings, waaronder plaatsgenoot De Zandstuve, door een vakjury genomineerd, waarna het Nederlandse publiek via een internetstemming de winnaar bepaalde.