Nieuws Actueel

Befaamd café Plan C keert terug in Oude Haven

Maurijn Rozema | Foto: Cees Kuiper 8 januari 2016

Plan C Bier Rotterdam

Het in vroeger tijden zeer populaire muziekcafé Plan C, onder de Rotterdamse kubuswoningen, keert na jarenlange afwezigheid terug. De befaamde uitgaansgelegenheid heeft een nieuwe eigenaar die oude tijden wil laten herleven, meldt hij in het AD.

"Plan C kende twee periodes", zegt de nieuwe uitbater. "Zo'n twintig tot dertig jaar geleden traden er veel bands op. Daarna was het café vooral bekend vanwege de housefeesten. Wij willen beide kanten laten terugkomen."Het café is straks zeven dagen per week open. Zo kan er onder meer worden geluncht. Doordeweeks worden bands geprogrammeerd, terwijl de nieuwe eigenaar in het weekeinde mikt op het echte uitgaanspubliek.

GeluidsoverlastHet café in de Oude Haven sloot vijf jaar geleden de deuren. Een van de belangrijkste redenen was aanhoudende geluidsoverlast. De nieuwe eigenaar zegt daarmee ook rekening te houden bij de feesten in het weekeinde. De vergunning heeft hij bijna rond. "We hebben een mondelinge toezegging van de gemeente. Maandag beginnen we met de verbouwing."Wanneer Plan C opengaat, is nog niet bekend. "Maar iedereen die we spreken, is enthousiast en moet meteen terugdenken aan oude tijden. Het was zo zonde dat het café toen dichtging."