Nieuws Actueel

Beste Coop buurtsuper pakt boodschappen in voor alle klanten

En weer is het feest in de CoopCompact in Achtmaal, een Zunderts kerkdorp tegen de Belgische grens. Voor het derde jaar op rij is de winkel van Christ-Jan van Bedaf (43) verkozen tot beste Coop-buurtsuper in Nederland. En dan moet de tweejaarlijkse landelijke verkiezing van beste buurtwinkel nog komen.

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 17 maart 2016

Bedaf supermarkt 1065

Eerste worden is één ding; eerste blijven is bijna onmogelijk. Christ-Jan benadrukt dat de prijs mede te danken is aan het vaste team van medewerkers en natuurlijk aan de trouwe klanten. ,,De winkel is een belangrijk ontmoetingspunt in het dorp. Iedereen kent elkaar. Mensen die alleen zijn, komen behalve voor hun boodschappen ook voor hun dagelijkse praatje. Met deze winkel houden wij het dorp leefbaar."

Voorzieningen die uit Achtmaal verdwijnen, worden opgenomen in de buurtsuper. Zo kunnen klanten er nu gebruikmaken van een postagentschap en van een pinautomaat.

Appelflappen

Bij de vestiging van Coop in Achtmaal liggen niet alleen standaardproducten in de schappen. ,,Wij willen dat onze klanten bij ons terechtkunnen voor ambachtelijke producten, zoals brood, vlees, vis en kaas. Verder houden we rekening met de ouderen in het dorp, onder wie veel alleenstaanden. Speciaal voor hen voeren we in ons assortiment extra kleine verpakkingen. En er kan veel in onze winkel. Als bijvoorbeeld een van de kwekers uit de buurt iets te vieren heeft, belt hij snel naar ons om appelflappen te bestellen. Ze gaan de oven in, maakt niet uit welk moment van de dag, en hup, wij brengen de bestelling meteen langs."

Online boodschappen bestellen kan ook, om op te halen in de winkel of thuisbezorgd te krijgen op een afgesproken tijdstip.

Voetbalplaatjes

Op vrijdag en zaterdag is het altijd druk aan de Pastoor de Bakkerstraat. Dan komen veel mensen hun weekinkopen doen. Christ-Jan pakt voor iedere klant de boodschappen in. ,,Ik ken de auto's van al onze klanten. Als ze naar hun auto lopen, sta ik daar al klaar met de doos boodschappen. Dat is onze service."

Binnenkort start een actie waarbij plaatjes van lokale voetballers kunnen worden gespaard. ,,In totaal zijn er 266 plaatjes. Bijna alle kinderen hier voetballen. Je eigen foto op een voetbalplaatje, dat is toch prachtig?"

coopvanbedaf.nl