Nieuws Actueel

Beurswaakhond VS legt boetes op aan reeks Wall Street-firma's

De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een groot aantal banken en andere financiële fondsen op Wall Street beboet voor het niet op orde hebben van elektronische communicatie. Grote banken als Barclays, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Credit Suisse, Goldman Sachs, UBS en Morgan Stanley moeten bij elkaar 1,1 miljard dollar betalen.

ANP 27 september 2022

ANP270922284 1

De financiële fondsen en beleggingsadviseurs hielden de elektronische communicatie niet bij en verzuimden ook deze te bewaren. De bedrijven hebben hun fout toegegeven en beterschap beloofd. Verschillende grote banken moesten elk 125 miljoen dollar betalen. Drie financieel dienstverleners kregen een boete van respectievelijk 50 miljoen, 50 miljoen en 10 miljoen dollar.

Financiële bedrijven zijn verplicht om de communicatie van medewerkers nauwlettend in de gaten te houden om ongepast gedrag op te merken. Dat systeem, dat al haperde door de wildgroei aan software voor mobiel berichtenverkeer zoals WhatsApp, kwam extra onder druk te staan toen financiële ondernemingen kort na het begin van de corona-uitbraak hun werknemers naar huis stuurden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws