Nieuws Actueel

Bezorgservice Foodora in één jaar naar 500 kwaliteitsrestaurants

Foodora bestaat vandaag één jaar. Naast Amsterdam is de fietsbezorgservice sinds een paar maanden ook actief in Utrecht en Den Haag. Inmiddels heeft de startup 500 aangesloten kwaliteitsrestaurants en meer dan 600 fietsers in dienst. Dat is volgens Foodora het resultaat van een groeiende vraag naar lekker eten bezorgd aan huis, op het werk of in het park.

De Ondernemer 18 mei 2016

Foodora groei app amsterdam

Niet alleen Foodora maakt een groeispurt door maar ook de aangesloten partnerrestaurants zien een gemiddelde omzetgroei van 35 procent per maand.

Hoge targets"Toen we een jaar geleden begonnen op een zolderkamer op het Rokin hadden we onszelf hoge targets gesteld, maar deze groei heeft onze verwachtingen overtroffen. We vinden het fantastisch om te zien dat onze service in de Nederlandse steden zeer welkom is gebleken onder zowel consumenten als restauranteigenaren. Wij kunnen niet wachten om te zien wat het komende jaar ons gaat brengen", zegt Vincent Hosman, Country Manager bij Foodora Nederland.

On demand economieFoodora ziet zijn groeispurt als 'mooi voorbeeld van de groeiende on demand economie' waar het aan bijdraagt. Consumenten raken er volgens de bezorgservice het steeds meer aan gewend producten op een zelfgekozen moment geleverd te kunnen krijgen. "Men hoeft niet langer zelf boodschappen te doen of naar een restaurant te gaan om gezond en vooral lekker te eten. Nu zijn verse salades, vis- of vleesgerechten en zelfs gerechten gemaakt door een twee Michelinsterrenchef bij ons te bestellen", aldus Hosman.

BestelgedragIn dit veranderende bestelgedrag van de consument ziet foodora opvallende patronen. Zo worden in onze hoofdstad de meeste orders op zaterdagavond behandeld en zijn op dit soort dagen sappige burgers en steenovenpizza's het meeste in trek. De 'ongezonde' eet- en drinkgewoontes in het weekend worden doordeweeks direct gecompenseerd. Dan worden vooral lichtere gerechten zoals salades, sushi, of soepen besteld.

4.500 fietskoeriersOok wereldwijd is Foodora de afgelopen twaalf maanden hard gegroeid. In totaal heeft het bedrijf 8.412 partnerrestaurants verdeeld over 32 verschillende steden. De fietsbezorgservice heeft nu ruim 900 werknemers in dienst. Samen hebben de 4.500 fietskoeriers in deze landen binnen één jaar tijd 277.533 kilometer afgelegd om de heerlijkste gerechten aan huis te bezorgen, waarvan ruim 10 procent is gefietst op Nederlandse bodem.

14 landenStartup bezorgservice Foodora is in oktober 2014 gelanceerd in Duitsland en sinds mei 2015 in Amsterdam gevestigd. De on demand bezorgservice bezorgt favoriete gerechten van kwaliteitsrestaurants in inmiddels veertien landen en 32 verschillende steden. De gerechten zijn snel besteld via de Android- of iOS-app of via de website en staan binnen 30 minuten op tafel (of op schoot) dankzij de fietsende bezorgers. Bestellen kan iedere dag vanaf 09.00 tot 23.00 uur in Amsterdam, en vanaf 11.00 uur in Utrecht en Den Haag.