Nieuws Actueel

Bieden maar! Inboedel La Place in verkoop

Heimwee naar de stoelen waar u bij La Place altijd zo lekker op zat om een focaccia tonijnsalade te eten? Vanaf morgen zijn ze te koop. Bij onlineveilinghuis BVA Auctions gaat komende weken een deel van de inboedel van zeven La Place-restaurants onder de hamer.

Annemieke van Dongen 9 maart 2016

Vdlaplacerestaurantsuncapital1065

Als eerste zijn vanaf morgen de spullen van filialen in Venlo, Eindhoven en Rotterdam te koop. Roermond en Emmen volgen op 17 maart; vanaf 24 maart zijn Zeist en Doetinchem aan de beurt.

Vanaf 25 euro ding je bijvoorbeeld mee naar vijf stoelen in lederlook uit de vestiging Rotterdam Hoogvliet. Zoekt u een tastbare herinnering aan zonniger tijden voor het voormalige V&D-restaurant? Op een originele La Place parasol ('klein defect') is al te bieden vanaf 1 euro. Op de veilingsite prijken ook professionele keukenspullen, van roestvrijstalen deegrollers tot complete demontabele koelcellen.

De spullen die geveild worden, zijn zowel afkomstig uit zelfstandige restaurants als vestigingen van La Place in gesloten V&D's. Dat die inboedels verkocht worden, betekent niet dat de hoop is vervlogen om de restaurants opnieuw te openen. "De verkoop staat volledig los van de toekomst van de specifieke restaurants", zegt een woordvoerder van supermarktketen Jumbo, dat La Place uit de boedel van het failliete V&D overnam. Het kan volgens hem bijvoorbeeld gaan om verouderd meubilair. "Wij onderzoeken nog steeds de mogelijkheden om, naast de standalonevestigingen, La Place-restaurants in voormalige V&D-panden te heropenen. Hierover zijn we nog volop in gesprek met de betrokken partijen."

Voor trouwe klanten die dolgraag nog een keertje willen shoppen bij V&D, gloort enige hoop. De curatoren van het failliete warenhuis onderzoeken of een aantal van de 62 vestigingen tijdelijk open kunnen om restanten uit de winkelvoorraden te verkopen.

De vestiging in Den Bosch zou één van de kandidaten zijn voor een opheffingsuitverkoop. Volgens de eigenaar van het pand zou dat kunnen gebeuren in april, en worden dan ook winkelrestanten uit de filialen in Uden en Oss uitgestald, een bericht dat de curatoren overigens niet bevestigen. "Panden heropenen voor een restantenverkoop is één van de opties", benadrukt de woordvoerder.