Nieuws Actueel

Big Improvement Day: top geeft visie op BV Nederland

Topmensen uit het bedrijfsleven, de overheid en wetenschap komen op 17 januari 2016 tijdens de tiende editie van Big Improvement Day (BID) samen om hun visie te geven op de status van BV Nederland. Volgens de organisatie is het de meest positieve dag van het jaar.

De Ondernemer 10 januari 2017

BID 2012

“Trots zijn op wat goed gaat is niet vanzelfsprekend in ons land. De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen”, schrijft de organisatie. “Wij geloven dat verfrissende ideeën ontstaan waar mensen uit verschillende sectoren met elkaar in contact gebracht worden.” BID is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking.

Top uit bedrijfsleven en overheid

Op het centrale podium geeft de top uit het bedrijfsleven en de overheid workshops, keynotes en side-sessies. Verwacht sprekers als SER-voorzitter Mariette Hamer, fotograaf Jimmy Nelson en CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe staan we er voor op thema’s als duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en leiderschap? BID werpt een licht op al die vragen en hoopt daarmee een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan samenwerking en vooruitgang in ons land.

In de ‘3 minutes of improvement’ komen jonge vernieuwers als 'The Motown Movement' en 'Noomi' aan het woord. Daarnaast is er een matchmakingsessie tussen bedrijven uit de regio Den Haag en statushouders. Ali B vat tot slot de 10e editie samen in een wrap-up.