Nieuws Actueel

Bij Prik gaat het lampje uit

De Goudse eigenaar Nora van den Heuvel van Prik Interieurverlichting aan de Lange Groenendaal weet alles van lampen, maar ze staat zelf niet graag in de spotlights. "Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond." Maar er is wel reden haar even in de schijnwerpers te plaatsen: eind april komt er na meer dan 70 jaar een einde aan het familiebedrijf, dat werd opgericht door haar vader Jaap. "Hij begon met het maken en beschilderen van lampenkappen en ging later ook verlichting verkopen", zegt ze in het AD.

Maarten Molenaar | Foto: Pim Mul 12 februari 2016

Prik Lamp Uit

Nora, die haar leeftijd niet wil noemen, nam de zaak 25 jaar geleden over. "Ik had geen keuze. Kort na elkaar overleden mijn vader en mijn echtgenoot en er moest brood op de plank komen voor onze twee kinderen."

EnergierekeningOp de vraag waarom de zaak Prik heet, moet ze het antwoord schuldig blijven. Lachend: "Misschien prikten de naaisters die voor mijn vader werkten zich geregeld. Toen ik de zaak overnam, heb ik het maar zo gelaten. Iedereen kende onze onderneming onder die naam."

Hoewel ze door de omstandigheden werd 'gedwongen' om de winkel te runnen, heeft ze er nooit spijt van gehad. "Het is altijd meer hobby dan werk geweest. Ik vind het leuk met mensen om te gaan en ik adviseer graag bij verlichting, ook bij grote projecten."

Ze ging over stoppen nadenken, toen zich een kandidaat aandiende voor het winkelpand. "Het kostte wat moeite, maar ik heb er nu vrede mee dat de zaak sluit."

Eén ding lijkt zeker, haar energierekening zal na het sluiten van de winkel een stuk lager zijn. Hoewel: "Er branden inderdaad veel lampen in de winkel en dat kost geld. Maar ze geven zoveel warmte af, dat hier geen verwarming aan hoeft."