Nieuws Actueel

Bij Sushi123 in Meerhoven bedenk je zelf je sushi

Sushi123 in winkelcentrum Meerhoven opende maandag de deuren, schrijft het Eindhovens Dagblad. Naast de klassiekers, kunnen klanten ook zelf hun sushirol samenstellen.

Judith Evertse 2 augustus 2016

Sushi123

Het maken van een smakelijke nigiri (bolletje rijst met daar bovenop een stukje rauwe vis) of maki (rijst, stevig opgerold met een vel zeewier, met in het midden een ingrediënt), hij draait er zijn hand niet voor om. Horecaondernemer Kevin Wong heeft jarenlang ervaring als het gaat om sushi maken, én verkopen. Eerst als kok in Japanse restaurants, later als eigenaar van sushizaken.

Gisteren opende hij in winkelcentrum Meerhoven zijn nieuwe afhaalrestaurant Sushi123. Klanten kunnen in de zaak een keuze maken uit een ruim assortiment aan sushihapjes en Japanse gerechtjes. In een later stadium wil Wong ook gaan bezorgen.

Sushi123 is niet het eerste sushirestaurant in Meerhoven: restaurant WijPlus redde het echter niet. Het maakt het vertrouwen van Wong er niet minder om. Hij is ervan overtuigd dat Sushi123 in Meerhoven wel zal aanslaan. Zijn geheim? Goede kwaliteit, en vooral veel keuze bieden. "Bij Sushi123 kunnen klanten naast de klassiekers, zoals makirolletjes, ook zelf een rol samenstellen, met een eigen topping." Meerhoven is daarnaast de ideale wijk om een afhaalzaak te beginnen, volgens Wong. "Veel Meerhovenaren werken en hebben weinig tijd. Met mijn zaak zit ik naast de uitgang van de parkeergarage én vlakbij de kinderopvang. Zij kunnen dus direct na hun werk en na het ophalen van hun kinderen bij mij sushi afhalen." Of ook die kinderen zijn Japanse delicatessen zullen waarderen? Wong: "Kinderen zijn juist liefhebbers van sushi. Dus het hele gezin kan mee-eten.'