Nieuws Actueel

Bitcoin gedaald naar laagste niveau in twee weken

De prijs van de cryptomunt bitcoin is vrijdag naar het laagste niveau in twee weken gedaald. Dat lijkt het gevolg van problemen bij de Amerikaanse bank Silvergate Capital, die ontstonden na de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Die leidde tot een kapitaaluitstroom van miljarden dollars bij de cryptobank.

ANP 3 maart 2023

ANP030323070 1

Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptomunt, daalde 6 procent in waarde tot 22.330 dollar (omgerekend iets meer dan 21.000 euro). Ook kleinere tokens leverden aan waarde in, waaronder ether, avalanche en dogecoin.

Verschillende cryptobedrijven hebben al hun handen van Silvergate afgetrokken. Onder meer Coinbase, Galaxy Digital, Gemini en Paxos Trust gaven aan geen nieuwe betalingen aan of van Silvergate meer te accepteren. Dat cordon sanitaire kan ervoor zorgen dat de problemen bij Silvergate nog groter worden.

De prijs van een bitcoin steeg medio februari nog tot boven de 25.000 dollar, destijds het hoogste niveau in acht maanden. Sinds begin dit jaar is de waarde flink gestegen. Toch zit die nog altijd ver onder het recordniveau van 68.992 dollar van november 2021.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws