Nieuws Actueel

Bitcoin verliest weer fors aan waarde

De bitcoin verloor in de nacht van maandag op dinsdag wederom fors aan waarde. De belangrijkste digitale munt was rond 07.30 uur Nederlandse tijd zo'n 23.000 dollar waard (22.000 euro). Een dag eerder zakte de bitcoin ook al flink.

ANP 14 juni 2022

ANP140622046 1

Beleggers vrezen hogere rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve vanwege de hoge inflatie. Cryptomunten worden gezien als risicovolle investeringen en wanneer de rente stijgt kiezen veel beleggers ervoor om minder risico te nemen. Er spelen ook problemen bij cryptobedrijven en die zorgen er mogelijk voor dat investeerders vertrouwen verliezen. Cryptobank Celsius Network bevroor maandag alle transacties, naar eigen zeggen vanwege "extreme marktomstandigheden".

De waarde van de bitcoin daalde ruim 10 procent in de afgelopen 24 uur en 22 procent in de laatste week naar het laagste niveau in anderhalf jaar. Aan het begin van het jaar was een bitcoin nog ruim het dubbele waard met 48.000 dollar. Ether, de op een na grootste cryptomunt, zakte de afgelopen week meer dan een derde in waarde.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws