Nieuws Actueel

Bitcoin zakt verder weg, ook nu aandelenbeurzen weer stijgen

De waarde van de bitcoin is vrijdag net als die van de meeste andere cryptomunten gedaald. De belangrijkste digitale munt was rond 21.00 uur Nederlandse tijd zo'n 28.500 dollar waard (ongeveer 26.500 euro). Het is de achtste week op rij dat de waarde van de bitcoin is gedaald en dat gebeurt voor het eerst in meer dan tien jaar. De aandelenbeurzen stegen juist aan het einde van de handelsweek.

ANP 27 mei 2022

ANP270522202 1

De waardedaling van cryptomunten wordt onder meer veroorzaakt door de rentevrees die heerst onder beleggers. Hogere rentes zijn doorgaans ongunstig voor aandelen en andere risicovolle beleggingen. Ook de ineenstorting van cryptomunt Terra eerder deze maand heeft het vertrouwen in digitale valuta onder beleggers geschonden. De aandelenbeurzen veerden de laatste dagen weer op. Beleggers reageerden onder meer op een bericht dat een favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve in april minder snel toenam dan de maand ervoor. Het kan een teken zijn dat de prijsstijgingen in de Verenigde Staten wat gaan afremmen.

De bitcoin verloor de afgelopen 24 uur zo'n 3,5 procent aan waarde volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt. De waarde van de munt ligt in de buurt van het laagste niveau van dit jaar. Aan het begin van dit jaar was een bitcoin nog bijna 48.000 dollar waard en dat is nu 40 procent minder. Ether, qua marktwaarde de op een na grootste digitale munt, verloor de afgelopen 24 uur bijna 7 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws