Nieuws Actueel

Blendle-oprichters in prestigieuze lijst topondernemers

Eveline Meijer 20 januari 2016

Klopping Forbes Pfauth

Ieder jaar maakt Forbes haar lijst 30 Under 30, waarin de beste, jonge ondernemers en talenten worden benoemd in verschillende categorieën. Deze week verscheen de lijst met mensen uit de media, en daar zitten een aantal bekende namen bij.

Lees ook: Stap voor stap verovert Blendle Amerika

Onder meer de heren van het populaire platform Blendle vinden we terug in 30 Under 30 – Media. Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping (of volgens Forbes: “Kloepping”), beiden 28, delen samen een plekje op de lijst.

De twee ondernemers begonnen in 2014 met hun “kiosk voor artikelen”, welke inmiddels mateloos populair is. Inmiddels hebben ze naar eigen zeggen ruim een half miljoen gebruikers, een start in Duitsland achter de rug en een lancering in Amerika in het vooruitzicht.

CorrespondentEn ook Ernst-Jan Pfauth (29), mede-oprichter van De Correspondent, staat in de prestigieuze lijst van Forbes. Het advertentievrije, journalistieke platform heeft inmiddels 40 duizend leden, een goede prestatie voor een website die slechts 2,5 jaar bestaat.

Maar Pfauth deed meer dan alleen De Correspondent. Ook heeft hij twee boeken geschreven over bloggen, werkte eerder bij het NRC Handelsblad en was hoofdredacteur bij The Next Web.

Lees ook: Interview met Adriaan de Jongh, gamedesigner in de Forbes 30 Under 30