Nieuws Actueel

Blijdschap bij heropening Esprit

Ballonnen markeerden gisteren de ingang van de Esprit in winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. Het was feest omdat de kledingwinkel na drie weken sluiting weer open kon gaan vanwege een doorstart. Hoewel Stone Holding nu de nieuwe eigenaar is in plaats van Esprit, houdt de winkel geheel zijn eigen karakter. "Vaste klanten stonden vanochtend met koekjes voor de deur om het te vieren", vertelt shopmanager Ilona Troost (32) uit Brielle in het AD.

Marianne van de Polder | Foto: John de Pater 18 maart 2016

Esprit Opening

Na het failliet gaan van de franchisewinkel zaten vijf beroepskrachten één week daadwerkelijk in spanning over wat er verder ging gebeuren. Troost bleef echter hoop houden. "Ik wist dat dit één van de best lopende vestigingen was, waardoor de kans op een doorstart redelijk was. Maar we moesten wel opnieuw solliciteren om in dienst te blijven. Gelukkig is dat goed voor mij afgelopen, we krijgen er nu zelfs twee krachten bij", vertelt ze tussen het helpen van de klanten door.

'Mijn winkeltje'Troost werkt al vanaf het begin in de winkel, die zich vier jaar geleden in het winkelcentrum vestigde. Ze verklaart: "Daarom voelt het echt als 'mijn winkeltje'. Je hebt toch iets opgebouwd na al die jaren. We hebben inmiddels veel vaste klanten, dat is natuurlijk geweldig."

Het is druk in de winkel, misschien ook omdat klanten vanwege de heropening tot eind maart 20 procent korting krijgen. Assistent-shopmanager Bianca Verbeek (24) uit Rockanje loopt heen en weer om iedereen zo goed mogelijk te helpen. "Dat gaat heel de dag al zo door. Het is heerlijk dat we door mogen gaan!" reageert ze enthousiast.

Sommige klanten feliciteren de verkoopsters bij de kassa met het feit dat hun winkel is gered. Een Hellevoetse, die vaste klant is en liever anoniem blijft, staat in de pashokjes vrolijk een spijkerbroek te passen. "Ik ben blij dat de winkel open blijft. Hier wordt altijd goed en eerlijk advies gegeven. En anders moet je toch naar Spijkenisse, waar ik het assortiment toch iets minder vind", reageert ze.