Nieuws Actueel

Blogtop 5: Zo leuk is het om ondernemer te zijn

Wel of geen ondernemer worden? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen. Maar hoe leuk is het eigenlijk om ondernemer te zijn? Henk Herkink kreeg die vraag, en beantwoordt hem als volgt: "Je kunt het zelf zo leuk maken als je zelf wil." Nieuwsgierig naar zijn volledige antwoord? Lees dan zijn winnende blog. En bekijk ook vooral de andere pareltjes van deze week.

Eveline Meijer 25 maart 2016

Blogtop5 Ondernemer

1. Henk Herkink - Hoe leuk is het eigenlijk om ondernemer te zijn?Afgelopen week sprak mij iemand aan met de woorden: “Hé, jij werkt toch bij de Kamer van Koophandel? Hoe leuk is het eigenlijk om ondernemer te zijn?”. Hij gaf aan te twijfelen over wel of niet ondernemer te worden. Hij had van een aantal bedrijven de vraag gehad om een klus voor hen te doen. Op dit moment had hij een baan in loondienst, waar hij het ook prima naar zijn zin had.

2. Richard Scheper - Werken met apps, de toekomst voor jouBij het automatiseren van je bedrijfsprocessen denk je misschien niet meteen aan mobiele toepassingen. Maar op mijn smartphone staan tegenwoordig allemaal apps die met de bedrijfsprocessen te maken hebben. Wat heeft tot deze ‘appification’ geleid? En waar gaat de ontwikkeling naartoe?

3. Fred Rutgers - Is jouw bedrijf 'the talk of the town'?Waarschijnlijk kunnen we het er snel over eens worden, Mond tot mond reclame is de krachtigste vorm van reclame die we kennen. Als jij roept dat je steengoed bent noemen we het opscheppen, als iemand anders roept dat jij steengoed bent noemen we dat een aanbeveling.

4. Erwin Damhuis - Verse munthee met bladluisAfgelopen weekend was ik met mijn vrouw in Haarlem. Af en toe een weekendje weg is goed voor lijf en leden en deze keer hadden wij gekozen voor geboortestad van de uitvinder van de boekdrukkunst. In het centrum drukte een vriendelijke jongedame mij een exemplaar van NRC in handen, begeleid met de vraag: kent u het NRC? Het was mij gelijk duidelijk: zij wilde mij een abonnement verkopen. Ondanks het leuke gesprek dat volgde zag ik af van het proefabonnement.

5. Ad van Beek - De sleutel tot een bruisend stadshartStadscentra raken steeds leger. Hoe zorgen we ervoor dat leeglopende winkelgebieden weer bruisend worden? De oplossing is zó simpel dat niemand erop komt.