Nieuws Actueel

Blogtop 5: Hoe de klant negeren de retailsector miljoenen kost

De retailbranche heeft zich met A-merken en 'unieke' concepten jarenlang rot gesegmenteerd. Daarbij zijn we de zwakste schakel uit het oog verloren: het face-to-face verkopen, betoogde blogger Ad van Beek op DeOndernemer.nl. "Waarom staat er bij de marketingmix van product, plaats, prijs, promotie en personeel eigenlijk geen K van klant en H van helpen?" Zijn blog sloeg als een bom in bij de lezers, met als resultaat de eerste plek in de blogtop 5 van deze week. Bekijk hieronder de volledige lijst.

De Ondernemer 12 augustus 2016

Winkelstraat retail blog tips verkopen 1065

1. Ad van Beek - Leer ondernemen van de patatboer

Probeer in een willekeurige winkel je goeie geld nog maar eens kwijt te raken. Grote kans dat het niet lukt. Kan dat bij jou in de winkel nog wel? De patatboer weet raad!

2. Fred Rutgers - De 'briljante' strategieën van winkeleigenaren

De afgelopen twee weken ben ik er even tussenuit geweest. Even geen verplichte nummers. Lekker genieten, inspiratie opdoen en natuurlijk regelmatig een paar winkels bezoeken.

3. Gerben Kuitert - ZZP'er heeft recht op vast tarief, maar moet rekening niet bij belastingbetaler neerleggen

Tussen 1988 en 1998 was ik zzp’er. Als freelance journalist werkte ik voor mezelf. Dat was nog in de tijd waarin, als het een beetje handig aanpakte, je als zelfstandige aanzienlijk meer kon verdienen dan je collega’s in loondienst.

4. Richard S.T. de Vries - Zo maak je van onzekere werknemer een uitblinker

Door onzeker gedrag komen kwaliteiten van medewerkers binnen bedrijven onvoldoende uit de verf. Dat heeft grote consequenties voor de sfeer en de prestaties van teams. Een 1-op-1 training is een goed middel zaken recht te breien.

5. Henri Boertien - Hoe leg je uit wat agile managen is

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse buurtbarbecue. Voorafgaand de altijd prachtige fietstocht door het mooie Twente. Op deze gelegenheid is het altijd weer leuk om met buren van verder op in de straat een leuk gesprek te hebben.