Nieuws Actueel

Blogtop 5: En daarom wint het MKB de strijd

Blogger Marianne Sturman voorspelt in haar winnende blog een einde aan de machtspositie van grote corporates en het MKB gaat de strijd winnen. Ben je benieuwd naar de rest van de blogtop5? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Ondernemer | Foto: Wikimedia 10 februari 2017

MKB Corporate

1. En daarom wint het mkb de strijd - Marianne SturmanAls maatschappij zijn we enorm gericht op grote corporates. Of het nu gaat om bedrijven, die al tientallen jaren bestaan of om disruptors als Airbnb en Uber, die nog niet zo lang geleden als new kid tegen de traditionele wereld aantrapten (maar inmiddels ook tot de gevestigde orde behoren). Met hun grote marketingbudgetten komen we ze overal tegen. Met hun lobbykracht bij de politiek hebben ze veelal ook achter de schermen een vinger in de pap. Aan de machtspositie van deze grote jongens komt echter langzaamaan een einde.

2. IT'er aannemen: freelance of dienstverband? - Yolanda VermeulenAls ondernemer moet je je ervan bewust zijn dat de arbeidsmarkt verandert. Continu. In 2017 brengt die verandering met name voor de 'ervaren' IT-freelancer positieve gevolgen met zich mee; er lonkt een overvloed aan vacatures in vaste banen naar hen. Hierdoor is het voor jou als ondernemer belangrijk om een goede afweging te maken: ga je alsnog voor die vrije IT-freelancer of neem je er één vast in dienst?

3. Economische voorspoed is valkuil voor ondernemers - Fred RutgersDe economie trekt aan. Het vertrouwen is terug en bedrijven en consumenten laten hun geld weer rollen. Een flink aantal ondernemers komt daardoor in een nieuwe gevarenzone. De ergste zorgen zijn weg, waardoor ze hun zo belangrijke scherpte verliezen.

4. Onrust bij de Belastingdienst; vloek of zegen? - Paul NielenHet kan u niet zijn ontgaan: Er heerst onrust bij de Belastingdienst. Wat voor consequenties heeft dat voor u als ondernemer?

5. Acquisitie: iemand wat door de strot duwen - Richard S.T. de VriesBij trainingen die ik geef krijg ik op de vraag ‘wat is je idee bij acquisitie?’ vaak de volgende antwoorden te horen: "Agressief", "Iemand iets door de strot duwen" en "Wat kost mij dat?". Stuk voor stuk negatieve associaties en dat is jammer. Vooral jammer omdat je met dit negatieve idee meteen 10 - 0 achter staat, zodra je bezig gaat met acquisitie. Je beperkt je in het op een menselijke manier van 'handel drijven'.