Nieuws Actueel

Blogtop 5: ‘Ondernemers, bundel kennis en ervaring’

Hoe kunnen ondernemers meer kennis met elkaar delen? Vraag de aanvoerder van de blog top 5 zich deze week af. “Stel je eens voor hoeveel denkkracht en ervaring we zouden kunnen bundelen en delen”, zegt Fred Rutgers in zijn winnende blog. Hoe kunnen ondernemers samen werken aan een beter ondernemersklimaat? Lees het in zijn blog.

De Ondernemer 15 april 2016

Blogtop5 bundel kennis

1. Fred Rutgers – Kennis delen is macht

Afgelopen week mocht ik mijn nieuwe boek presenteren aan een mooie groep retailtoppers. Er waren ondernemers vanuit allerlei verschillende disciplines in de detailhandel. De op een na beste Jumbo-ondernemer, Cor Molenaar, een topdrogist die bezig is om met ruim 100 collega’s te werken aan een nieuw winkelconcept, loyaltyexperts, directies van inkoopverenigingen etc.

2. Paul Veger – Neem thuis mee naar je werk

Bij het nieuwe werken lijkt het vaak te gaan om thuiswerken. Kantoren worden kleiner en mensen kunnen onderweg werken. Het omgekeerde is echter minstens zo belangrijk: thuis meenemen naar het werk. Als ik dat zeg, thuis meenemen naar je werk, dan bedoel ik niet een foto van je partner op je bureau.

3. Peter van der Wijk – Bloggen werkt – als je het volhoudt

Bloggen rukt op als communicatiemiddel. Dat blog ik zelf al langer dan vandaag en de boodschap begint door te komen bij MKB, B2B bedrijven en ook individuele ondernemers. In korte tijd meldden zich weer twee opdrachtgevers bij me met het verzoek hun ‘ghostblogger’ te worden.

4. Richard S.T. de Vries – Maak van je klant je grootste fan

Een belangrijke schakel tussen klanten en medewerkers van bedrijven is klantgerichte communicatie. Om je op weg te helpen bij klantgerichte communicatie, staan in deze blog zes adviezen. Bij ieder advies staat een praktische handreiking voor professionele en plezierige communicatie met klanten.

5. Bert Hellegers – We betalen in Twente 360 mille voor failliete club

En ineens blijkt de soap rond het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) ons 360.000 euro te kosten. Dit bureau moest zoveel mogelijk toeristen naar deze regio lokken. Dat gebeurde volgens bestuurders en een deel van de ondernemers uit de toeristische sector niet goed. Voor de Regio Twente en provincie aanleiding de subsidiekraan dicht te draaien. Het betekende de doodsteek voor het bureau.