Nieuws Actueel

Bloomberg: Apple houdt productieniveau nieuwe iPhone stabiel

Apple heeft zijn toeleveranciers gevraagd dit jaar ongeveer 85 miljoen smartphones van het nieuwe model iPhone 15 te produceren. Dat is ongeveer gelijk aan het productieniveau van iPhones vorig jaar, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg. De iPhone 15 moet later dit jaar verschijnen.

ANP 24 juli 2023

ANP240723135 1

Apple lijkt zich daarmee geen grote zorgen te maken over de afzwakkende vraag naar smartphones vanwege de hoge inflatie en onzekere economie. Marktonderzoekers denken dat de wereldwijde vraag naar mobieltjes dit jaar afneemt omdat consumenten en bedrijven meer de hand op de knip houden. Apple zou ook overwegen om de prijzen voor de iPhone 15 Pro-modellen te verhogen om zo de inkomsten overeind te houden.

Het technologiebedrijf uit het Californische Cupertino houdt doorgaans in september een speciaal evenement waarop nieuwe producten waaronder iPhones worden gelanceerd. Apple wilde geen commentaar geven tegen Bloomberg.

De productieplannen van Apple worden nauwlettend gevolgd omdat grote bedrijven toeleveranciers zijn zoals het Zuid-Koreaanse Samsung en het Taiwanese chipbedrijf TSMC, dat weer een belangrijke klant is van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. De meeste mobieltjes van Apple worden geassembleerd door het Taiwanese Foxconn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws