Nieuws Actueel

Bloomberg: voormalige topman van cryptobedrijf Celsius opgepakt

De voormalige topman van de failliete Amerikaanse cryptobank Celsius Network is donderdagochtend gearresteerd. Dat gebeurde na een onderzoek van de Amerikaanse beursautoriteit SEC naar het ineenstorten van zijn bedrijf, meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron.

ANP 13 juli 2023

ANP130723180 1

Ook spande de Securities and Exchange Commission een rechtszaak aan tegen Alex Mashinsky, medeoprichter van het cryptobedrijf. Eerder werd hij al beschuldigd van oplichting, door investeerders miljarden afhandig te maken met valse en misleidende verklaringen over zijn bedrijf.

Mashinsky staat onder streng toezicht van meerdere overheidsinstanties sinds zijn bedrijf failliet ging een jaar geleden. De bestuursvoorzitter verklaarde toen dat er een tekort was van 1,19 miljard dollar.

Celsius is een van de vele in opspraak geraakte omgevallen cryptobedrijven. Het bedrijf werd populair door hoge rentes te betalen op cryptobeleggingen. Maar mede door het ineenstorten van de markt voor cryptomunten ontstond een gigantisch gat in de balans van Celsius. Daardoor konden klanten hun tegoeden niet meer weghalen bij de bank.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws