Nieuws Actueel

Boeken als inkomstenbron

Losserse concertvereniging moet inventief zijn om geld te genereren voor instrumenten.

Van onze redactie 18 januari 2016

Boeken stockpixabayu

Het is deze zondagmiddag best druk in Erve Kraesgenberg in Losser. Zo’n dertig bezoekers snuffelen tussen de vele honderden boeken die netjes uitgestald liggen op lange tafels. De boeken zijn zoveel mogelijk op genre gerangschikt. Opvallend is de grote hoeveelheid kinderboeken, ook streekromans zijn ruim voorradig.

Van groot belangVoorzitter Henk Filipsen van de organiserende muziekvereniging Sempre Crescendo komt net binnen om een kijkje te nemen. Hij ziet tevreden dat het behoorlijk druk is. „Voor een vereniging zoals de onze zijn uitkomsten uit dit soort activiteiten van levensbelang”, stelt hij. „Van de subsidie en de contributie-inkomsten kunnen we ons net bedruipen, de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe instrumenten moet gedaan worden met het geld dat we met andere activiteiten zoals deze boekenmarkt ophalen.”

OpbrengstDe boekenmarkt is dit jaar voor de alweer zestiende keer gehouden. Aanvankelijk een dag, in Ons Gebouw in het centrum van Losser, maar de laatste negen jaar in Erve Kraesgenberg en dan op zaterdag en zondag. „En dat gaat goed”, vertelt Sinie Ekkelboom die al jarenlang bij de organisatie betrokken is. „Ik heb de indruk dat het drukker is dan vorig jaar en dat er ook meer boeken verkocht zijn.” Filipsen is daar blij mee. „In de loop van de jaren is de opbrengst van de boekenbeurs wel lager geworden. Het zou daarom mooi zijn als we dit jaar een goede opbrengst hebben.”

Foto: Pixabay