Nieuws Actueel

Zo werd overhandiging 'Handboek Hofnar' een heus hofnarrenfeest

Dé hofnar van ons land, Juri Hoedemakers, presenteert dinsdag 26 september in De Ondernemer Live zijn derde boek: Handboek Hofnar. Mét onder meer Guido Weijers, Hans Kazan en Peter Heerschop, en met Roelof Hemmen als presentator.

UPDATE: KIJK ONDERAAN DE UITZENDING TERUG.

Van onze redactie 12 september 2023

Walter Kallenbach Juri Hoedemakers 2022 12

Hofnar Juri Hoedemakers komt met zijn derde boek: Handboek Hofnar. Foto: Walter Kallenbach.

Juri Hoedemakers

Handboek Hofnar

22,99

Bekijk boek

Een hofnar houdt organisaties een spiegel voor, gaat op zoek naar de blinde vlekken en gebruikt humor, tegenspraak en reflectie om zo machtspatronen en gefilterde perceptie te doorbreken. Vroeger was hij de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon vertellen. Maar wat is de meerwaarde van die aloude hofnar in moderne organisaties? Wat kunnen we van de hofnar leren in de tegenwoordige tijd?

Hofnar Juri Hoedemakers promoveerde aan de Erasmus Universiteit op de herwaardering van de hofnar in de huidige maatschappij. Hij onderscheidt zestien rollen waarin de hofnar van nut is voor moderne organisaties. Al deze rollen worden in zijn boek Handboek Hofnar uitgewerkt, met vele voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk.

Een van de eerste expertblogs op onze website van Juri Hoedemakers: 'Ondernemers, benoem een hofnar'

Er was een extra De Ondernemer Live op dinsdag 26 september van 16.00 tot 18.00 uur, waarin Juri Hoedemakers het eerste exemplaar van Handboek Hofnar overhandigde. Deze extra uitzending is te beluisteren op New Business Radio en terug te kijken op deze homepage van De Ondernemer en YouTube.

Kijk en luister mee via de video hieronder!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws