Nieuws Actueel

'Boekwinkel Paagman is onderdeel van de stad'

Van onze redactie 27 januari 2016

Boekhandel paagman boekwinkel den haag boeken

Met een nieuwe site en de opening van een vestiging aan de Lange Poten in hartje Den Haag was 2015 een spannend jaar voor Fabian Paagman, directeur van Boekhandel Paagman.

Wel een met resultaat: 'zijn' boeken gingen als warme broodjes over de toonbank. "Dit heeft absoluut bijgedragen aan de groei van de verkoop", zegt Paagman. "Na de lancering van de webshop en de opening van de winkel konden we daar direct de resultaten van zien."

Volgens hem groeide de verkoop van boeken het afgelopen jaar met 8 procent. Dat is bijna twee keer zoveel als de Nederlandse boekenmarkt, die het jaar afsloot met een stijging van 3,7 procent.

Paagman is van mening dat zijn winkel sterk verbonden is met de stad. "Er is een toenemende trend dat mensen zich verbonden voelen met winkels in hun omgeving. En juist boekenwinkels maken deel uit van de identiteit van een stad."

De Haagse boekenwinkel is daar een goed voorbeeld van. De winkel is alleen in de hofstad te vinden wat volgens hem tot gevolg heeft dat Hagenaars sneller wat bij Paagman gaan bestellen, dan bijvoorbeeld op een site als Bol.com. "Wij zijn echt onderdeel van de stad."