Nieuws Actueel

Boer Geert: Boer Zoekt Vrouw verdubbelde mijn omzet

Hij was vorig jaar een van de meest besproken deelnemers aan Boer Zoekt Vrouw: de Groningse kweker Geert Krops. Nu een nieuw seizoen voor de deur staat, vertelt de agrarisch ondernemer wat het populaire programma heeft betekend voor zijn bedrijf.

Sjan Verhoeven 23 augustus 2016

Boergeert

De 67-jarige Krops runt in het Groningse Musselkanaal al zo’n veertig jaar een groente- en fruitkwekerij. "Ik ben klein begonnen, met alleen een moestuin", vertelt hij. "Later heb ik steeds meer kassen bijgebouwd."

In Musselkanaal worden onder meer aardappelen, aardbeien, bloemkool en boerenkool verbouwd. "Ik heb altijd goed naar mijn klanten geluisterd. Als ze om rode bieten vroegen terwijl we die niet hadden, gingen we ze toch verbouwen."

Nieuwe vrouw

De extraverte Krops zette de kwekerij op met zijn vrouw Mannie, die zo’n acht jaar geleden overleed na 36 jaar samenzijn. Zijn buurvrouwen vonden dat het tijd werd voor een nieuwe vrouw in zijn leven en gaven hem op voor Boer Zoekt Vrouw.

Tijdens zijn deelname aan het programma merkte Krops al dat het drukker werd op zijn bedrijf en in de bijbehorende winkel. "We moesten al snel een tweede kassa erbij nemen. En nog steeds komen er bussen vol mensen naar het bedrijf: in het voor- en najaar ongeveer twee per week. Ik geef de bezoekers een rondleiding, waarbij ik onder meer vertel over de aardbeienteelt. Daarna gaan we op het terras zitten en praat ik over mijn Boer Zoekt Vrouw-avontuur."

"Ik geniet daarvan", gaat de agrarisch ondernemer verder. "Ik ben echt een mensenmens."

Fans

Ook Nederlandse toeristen die in het noorden van het land op vakantie gaan, weten het bedrijf van Krops te vinden. "Ze komen bijna allemaal langs. Iedereen wil met me op de foto. Het zijn mijn fans, zo zie ik dat een beetje. Ik vind het leuk."

Dat Krops geliefd is, merkt hij ook aan zijn omzet. "Die is dankzij Boer Zoekt Vrouw minstens verdubbeld. Ik verdien ook aan tv-optredens en lezingen die ik geef over mijn avontuur. Laatst ben ik gevraagd om te jureren bij een modeshow. Het gaat me helemaal niet om het geld, maar dat soort dingen vind ik erg leuk om te doen."

Pensioen

Na jarenlang hard werken denkt Krops nu na over zijn pensioen. Zijn bedrijf staat te koop, maar hij heeft geen haast. "Ik wil volgend jaar nog best kweker zijn. Het jaar erop ook, maar als ik 70 ben, mag iemand anders het wel overnemen. Ik wil het bedrijf wel op een goede manier overdragen. Ik heb dit opgezet, van moestuin tot kwekerij, en daar ben ik heel trots op."

Wat hij gaat doen als hij eenmaal met pensioen is? "Ik wil wel een keertje op vakantie. Er is meer dan werken alleen."

Tijdens Boer Zoekt Vrouw leerde Krops zijn latere vriendin Hetty kennen. Inmiddels heeft hij een relatie met Geertje, die ook meedeed aan het programma.

Gerelateerde artikelen
Yvon Jaspers stelt nieuwe boeren Boer Zoekt Vrouw voor
Touringcars blijven komen voor Boer Geert