Nieuws Actueel

‘Boete voor onwillige winkeleigenaren Hengelo’

Het staat in het verkiezingsprogramma van de Socialistische Partij (SP). Onwillige eigenaren van winkels die kennelijk geen of weinig moeite willen doen om hun pand te verhuren moeten een leegstandsboete opgelegd krijgen. SP-gemeenteraadslid Hugo Koetsveld vindt het tijd worden ‘om de discussie aan te gaan over de inzet van nieuwe instrumenten om te komen tot een actievere aanpak van de winkelleegstand.’

Van onze redactie 1 mei 2016

Hugo Koetsveld Christian van der Meij 1

„Je krijgt toch af en toe tranen in je ogen als je door het centrum loopt”, zegt hij. „De winkelleegstand neemt eerder toe dan af. Grosso modo alleen maar verslechtering, ondanks initiatieven om het tij te keren. Het centrum heeft ook te maken met panden waar al jaren geen winkel in heeft gezeten en waar geen ontwikkeling in zit.”

Nieuwe regelgeving maakt het mogelijk om te kiezen voor een leegstandsverordening om zo pandeigenaren mee te laten werken en eventueel te dwingen om met de gemeente om tafel te gaan. Onwillige eigenaren kunnen een boete opgelegd krijgen. Zes gemeenten werken al met zo’n verordening.

Foto: Raadslid Hugo Koetsveld van de SP wil meer actie van eigenaren van leegstaande winkels (Christian van der Meij)