Nieuws Actueel

Bonden: werknemers ING in Noordoost-Nederland in staking

Werknemers bij ING in Noordoost-Nederland leggen donderdag het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao bij de bank. Volgens de vakbonden FNV, De Unie en CNV wordt het de eerste 24 uursstaking ooit bij ING.

ANP 30 maart 2023

ANP300323009 1

De vakbonden houden ‘s ochtends een actiebijeenkomst in Leeuwarden. De bonden stellen dat voor veel ING-werknemers het geduld met de directie op is, na meer dan een halfjaar publieksvriendelijke acties. ING presenteerde vorige week een nieuw cao-voorstel, maar daar gaan vakbonden niet mee akkoord. Zij willen loonsverhogingen die de koopkracht herstellen.

Mogelijk zijn de bankkantoren in Assen, Zwolle, Heerenveen, Groningen en Emmen dicht door de acties, zegt Inge de Vries, bestuurder bij De Unie. Ook bij het klantcontactcentrum van het ING-kantoor in Leeuwarden leggen werknemers het werk mogelijk neer. "De wachtrijen zullen langer worden voor mensen die telefonisch contact zoeken", zegt de bestuurder. "Maar wij hebben niet het idee dat er geen geld meer uit de automaten zal komen. Mensen kunnen ook gewoon betalingen blijven doen", aldus De Vries.

Volgens de bonden krijgen de acties na donderdag een vervolg, onder meer op 11 april en 24 april, op de dag van de aandeelhoudersvergadering. De cao bij ING geldt voor zo’n 14.000 werknemers. Eerder deze maand legden werknemers bij ING ook al het werk tijdelijk neer. In de bankensector wordt normaal gesproken amper gestaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws