Nieuws Actueel

'Booking.com te machtig? Helemaal niet!'

Website Booking.com zou als alom-tegenwoordige marktleider hoteliers in de tang hebben. Gillian Tans, kersverse topvrouw, wil er niets van horen. 'Via ons krijgen zij juist klanten', zegt ze tegen de Volkskrant.

Kaya Bouma 2 mei 2016

Booking hoofdkantoor amsterdam

Het concept kantoor heeft ze nooit zo begrepen, eerlijk gezegd. De kersvers benoemde bestuursvoorzitter van 's werelds grootste boekingssite voor hotels, appartementen en vakantiehuisjes wil weten wat er speelt op haar werkvloer. Dus heeft Gillian Tans (45) geen eigen kantoor, nooit gehad ook. Ze werkt aan een bureau te midden van collega's, op de tweede verdieping van het hoofdkantoor van Booking.com, aan de Amsterdamse Herengracht. Tans: "We zijn hier niet zo hiërarchisch ingesteld."

MultinationalHet is een van de weinige dingen die al jaren hetzelfde zijn bij de boekingsgigant: de bedrijfstop werkt gebroederlijk zij aan zij met de rest van de werknemers. Verder is het internetbedrijf, dat in 1996 door de Twentse student Geert-Jan Bruinsma werd opgericht, in zo'n beetje elk opzicht veranderd. Van zolderkamerstart-up tot tienduizend man tellende multinational met vestigingen verspreid over zeventig landen.

MijlpaalHet is het gevolg van explosieve groei, waaraan geen einde lijkt te komen. Van tien Nederlandse hotelletjes toen de website de lucht in ging, naar bijna 900 duizend accommodaties wereldwijd. Tans: "Dit jaar halen we de miljoen." Een mijlpaal die onlangs alvast is bereikt: een gemiddelde van meer dan een miljoen hotelboekingen - dagelijks.

Lees verder via de website van de Volkskrant.