Nieuws Actueel

Bossche horeca: 'geen groot terras op de Parade'

De Parade veranderen in een groot terras met zo'n 300 stoelen? Net als burgemeester Rombouts gaat dat ook de horecaondernemers aan het plein te ver. Ze willen de huidige terrassen uitbreiden met ruim honderd stoelen. Daarover praten ze al een poosje met de gemeente, schrijft het Brabants Dagblad.

Marc Brink 26 april 2016

St Jan Den Bosch

De ruimere terrassen kunnen onderdeel zijn van een gedeeltelijke herinrichting van de Parade, waarbij het asfalt direct voor de zaken wordt vervangen door kinderkopjes zoals op de Parade liggen. Het plan is om de zes terrassen over de volle breedte te vergroten met iets minder dan anderhalve meter.

"De Sint-Jan komt dan voor het oog meer op het plein te staan dan, zoals nu, aan een weg", zegt Peter van den Groenendaal, mede-eigenaar van stadsherberg 't Pumpke. Hij hoopt vanaf volgend jaar zijn terras met 16 stoelen uit te breiden naar 48 stoelen.

"Met een substantieel bedrag voor de aanpassingen en nieuwe luifels leveren wij een financiële bijdrage aan het project, waarbij de terrassen ook geschikt moeten zijn voor de winter."

GrenzenBernard Kuenen, eigenaar van grand café Silva Ducis en voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is enthousiast over beperkte uitbreiding van de terrassen. Volgens hem zijn terrassen 'heel lastig voor de bedrijfsvoering'. "Het ene moment is het slecht weer en een uur later kan de zon schijnen. Dan heb je extra personeel nodig en is het de vraag of je die mensen op tijd aan het werk hebt. Ook zijn de keukens van de zaken op de Parade niet geschikt om ineens zo veel extra gasten te bedienen."

Dat beaamt Van den Groenendaal: "De enorme drukte vanwege het Jeroen Boschjaar is natuurlijk mooi. Maar de grenzen van wat we praktisch aan kunnen, zijn bereikt."