Nieuws Bouw

Construx Maarsbergen klaar voor de toekomst met nieuwe bedrijfshal

Met een nieuwe productiehal van 4.600 vierkante meter plus de nodige kantooroppervlakte kan Construx Maarsbergen de ambities voor de komende decennia letterlijk de ruimte geven. Willy Naessens Nederland tekende voor de nieuwbouw in Maarsbergen.

Anke Derkse 9 september 2023

Construx maarsbergen willy naessens nieuwbouw

Foto: Ruud Voest.

Door de groei die deze Europese marktleider van speciaal bekisting voor de betonindustrie en infrastructurele werken heeft doorgemaakt, was het oude pand in Veenendaal niet meer toereikend. De roots van Construx liggen in België. Het bedrijf bestaat twintig jaar en heeft naast vijf vestigingen in Vlaanderen en het nieuwe pand in Nederland, een locatie in Roemenië. Construx Maarsbergen is ontstaan vanuit het familiebedrijf Dijkhor in Veenendaal dat in 2014 werd overgenomen door Construx. Directeur Herry van Houten is er trots op dat de familiesfeer in het bedrijf is gebleven.

,,Wij hebben iedereen nodig en ons personeel komt voor ons op de eerste plaats. Dat is ook de reden waarom we voor de nieuwbouw bewust naar een locatie hebben gezocht die niet te ver af ligt van Veenendaal. We wilden immers graag al onze medewerkers meenemen naar de nieuwe werkplek. En dat is gelukt.”

"Wij leveren kwaliteit, communiceren open en eerlijk naar de klant en maken waar wat we beloven"

Herry van Houten (Construx)

Het tekent het bedrijf dat volgens Van Houten een platte organisatie kent en waar daarnaast heel goed naar de klant geluisterd wordt. ,,Daarin onderscheiden wij ons echt. Wij leveren kwaliteit, communiceren open en eerlijk naar de klant en maken waar wat we beloven. Daarbij zijn we altijd innovatief en probleemoplossend bezig.”

Groeiambities: van 16 naar 35 man personeel

Bij Construx Maarsbergen werken nu zestien mensen en er is voldoende plaats voor meer medewerkers. ,,Wij zijn vooral op zoek naar mensen die een tekening kunnen lezen en goed kunnen lassen. Wij zien onze mallen echt als machines. Een machinebouwer is dus uitstekend op zijn plek bij ons. Voor de komende jaren willen ons personeelsbestand minstens verdubbelen.”

Die groei is gebaseerd op de verwachtingen voor de komende jaren. Met meer dan 180 gemotiveerde medewerkers levert Construx wereldwijd mallen aan betonfabrieken en bouwbedrijven die infrastructurele werken realiseren.

Eén soepele productielijn

Dankzij de nieuwbouw kan Construx Maarsbergen de groeiambities doorzetten. In Veenendaal beschikte het bedrijf over 1200 vierkante meter bedrijfsruimte. ,,Gezien de sterke groei vanaf 2014 was de bedrijfsruimte daar niet meer efficiënt”, zegt Van Houten. ,,In ons vorige pand moesten we voortdurend heen en weer lopen om van de ene productielijn naar de andere te gaan. Bovendien was de opslagruimte veel te klein geworden. In ons nieuwe pand hebben we het gehele productieproces kunnen stroomlijnen. Van het ruwe materiaal tot en met de uiteindelijk assemblage; alles is nu één soepele productielijn.” Voor de diverse onderdelen van het proces heeft Construx Maarsbergen nu ook veel meer ruimte gekregen. Zo heeft nu alleen de spuiterij al een oppervlakte van 20 bij 6 meter.

Nieuwbouw in een half jaar gerealiseerd

De keuze voor Willy Naessens Nederland voor het realiseren van de nieuwbouw was geen moeilijke beslissing. ,,Wij kennen de mensen van Willy Naessens al langer en hebben op hoog niveau een prima relatie met hen. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en we weten hoe ze werken. Net als bij ons bedrijf zijn de communicatielijnen bij Willy Naessens Nederland kort. Bovendien heeft dit bedrijf al meerdere nieuwbouwprojecten van Construx in België gerealiseerd. Wij leveren trouwens ook regelmatig mallen aan hen.”

Doordat Willy Naessens specialist is in bedrijfshuisvesting in prefabbeton en prefab sneller gaat dan klassiek bouwen, is alles in hoog tempo afgewerkt. Van Houten: ,,In januari 2022 zijn we begonnen met de besprekingen, in mei is de bouw gestart en in december zaten we al in ons nieuwe pand. Toen wij onze plannen aan hen voorlegden, kregen we al vrij snel een voorstel voor het casco. Dat aanbod voldeed meteen aan al onze wensen. Alleen over enkele details, zoals de inrichting, hebben we daarna nog kort overlegd. Het is heel fijn werken met een bedrijf dat je direct begrijpt én kwaliteit levert. Daar herkennen wij ons als Construx wel in.”

"In januari 2022 zijn we begonnen met de besprekingen, in mei is de bouw gestart en in december zaten we al in ons nieuwe pand"

Het pand in Maarsbergen is meer dan energieneutraal. Met 750 zonnepanelen op het dak en een verbruik van slechts 30K kWh, levert Construx Maarsbergen maar liefst 150K kWh terug. Er is dus ook wat energiegebruik betreft nog veel ruimte voor uitbreiding. ,,Laat die techniekkanjers maar komen”, besluit Van Houten hoopvol.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Willy Naessens Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws