Nieuws Actueel

Bouwcombi trekt doorn uit oog Oss

Hoekpand bij het station ziet er vreselijk uit, zegt de projectleider die popelt om het te slopen en nieuw complex te bouwen in het Brabants Dagblad.

Paul Driessen en Rob van Gemert | Foto: Ruud Rogier 7 maart 2016

Doorn Oss

Het witte hoekpand aan de noordkant van het NS-station in Oss staat al jaren te verpauperen. Maar dat duurt niet lang meer; bouwcombinatie Reuvers en Verhoeven bv gooit het plat om op die plek iets nieuws terug te zetten. Het bedrijf hoopt nog dit jaar te starten met de sloop van het pand op de hoek van de Bram van den Berghstraat en de Spoorlaan.

De nieuwbouw telt in totaal vier lagen, met parkeerplekken op het eigen binnenterrein. Op de begane grond is commerciële ruimte bedacht. Welke bedrijven daar nestelen, is volgens projectleider Ron Beerens nu nog onduidelijk. In de drie lagen daarboven komen achttien appartementen van 120 tot 150 vierkante meter. Die kosten rond de drie ton per stuk en gaan vanaf mei in de verkoop. De ontwikkelaar mikt op 50-plussers die hun vrijstaande woning verruilen voor een appartement. Als er kopers zijn voor negen of tien woningen, start de sloop.

PauperpandReuvers en Verhoeven bv kocht zeker zeven jaar geleden de eerste delen van het pand aan en ziet nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel. "Er mag ook wel eens een keer een einde aan komen. Het gebouw ziet er verschrikkelijk uit, daar moet iets mee gebeuren", verzucht Beerens, die afzag van een complex met negen lagen. Te duur en technisch onhaalbaar, concludeerde de projectleider.

Huidige huurders, onder wie Qeq, weten dat hun verblijf tijdelijk is. "Dat hoorden we al toen we hier in 2008 introkken. Toch jammer, we zitten hier hartstikke prettig", treurt Ingrid Krüs (Qeq).

Vastgoedondernemer Ton Kemkens, die het oude Bergosskantoor opknapte in dit deel van Oss, kan 'alleen maar blij' zijn met de ontwikkeling. "Mensen die het treinstation uitlopen, kijken dan meteen op een mooi nieuw gebouw in plaats van een oud pauperpand dat er niet uitziet." Wat Kemkens betreft komt op de begane grond een restaria waar wachtende reizigers terechtkunnen voor een hapje en drankje. "Absoluut geen gek idee", zegt Beerens.

Nieuwbouw Treinreizigers die bij het station in Oss uitstappen, zien nu een pand dat steeds verder verpaupert. Mogelijk dit jaar nog gaat het plat en komt daar iets te staan dat meer tot de verbeelding spreekt van gasten die Oss hier 'enteren'