Nieuws Actueel

Boxershortbusiness: van lapjesmarkt tot design uit New York

Niet alleen mannen dragen de onderbroeken van de Utrechtse boxerboys, schrijft het AD. Ook vrouwen zijn er gek op, maar die dragen ze als pyjamabroek.

Lisa Ruigrok | Foto: Erik van 't Woud 25 april 2016

Melow mart lieverse thijs verhoef boxershorts utrecht

Eenhoorns, augurken of wolkjes: het kan de Utrechtse vrienden Mart Lieverse (24) en Thijs Verhoef (25) niet gek genoeg zijn. Wat begon als zoektocht naar de perfecte boxershort, eindigde in het zelf opgezette onderbroekenmerk Melow, dat nu vijf jaar bestaat.

Vier winkels in Nederland verkopen het kleurrijke ondergoed en zelfs rapper Fresku draagt een met zand en krabben bedekte boxershort in zijn videoclip Kreeft.

AvondurenVanuit hun appartement in de Utrechtse binnenstad werken Lieverse en Verhoef in de avonduren en weekenden aan hun onderbroeken.

Overdag hebben ze geen tijd. Dan zijn ze druk met andersoortig werk en studie. Doosjes vouwen, etiketten plakken en ondergoed strijken voor dat in transparante videoboxen verdwijnt: het is wekelijkse kost voor het duo. "Er komt veel meer bij kijken dan je denkt", zegt Lieverse.

AardbeienVoor familie en vrienden leek een eigen onderbroekenlijn in eerste instantie één grote grap, maar inmiddels zijn sommige vrienden zelfs opgenomen in het team voor de fotografie of marketing.

Op de lapjesmarkt op de Breedstraat vonden ze de stof voor hun eerste eigen onderbroek: blauw en met aardbeien bedekt. "Het model lijkt in de verste verte niet op de Melowboxershort. Die is veel meer naar het lichaam gesneden, omdat we dat misten in de winkels. Het maakte ons erg enthousiast om te zien dat we echt de perfecte boxershort konden realiseren."

New YorkDe stof van de huidige collecties komt al lang niet meer van de lapjesmarkt, maar uit New York. De prints op de onderbroeken worden door hun leverancier naar wens van de twee getekend. "Elke keer komen we weer met gekke ideeën aan, maar ze weten het goed uit te tekenen daar", vertelt Lieverse trots. Niet alleen mannen zijn fan, 20 procent wordt gekocht door vrouwen. Zij dragen de shorts als pyjamabroek.

"We hebben eens een weeklang macaroni met de goedkope kaas gegeten, als onze collectie af was. Wachten tot de studiefinanciering weer gestort werd", vertelt Verhoef lachend. Dat Fresku in zijn videoclip Kreeft de zogeheten Sam Sapidus, een boxershort met zand en krabben, droeg, tovert een glimlach op de gezichten van het ontwerpersduo. "Geweldig om een bekende rapper je onderbroek te zien dragen."

André KuipersMaar één grote droom hebben ze nog wel: "Het zou vet zijn, als André Kuipers onze onderbroek met planeten zou dragen. We hebben het model naar hem vernoemd."

In geluksonderbroeken geloven de mannen niet. Lieverse kijkt liever van dag tot dag. "Het klinkt ietwat vrouwelijk, maar ik doe steeds een onderbroek aan die bij mijn stemming past. Ik heb niet altijd zin in een boxershort met wolkjes."