Aangeboden door ANWB

Branded Content Actueel

Mirjam van der Esch: 'Met de ANWB Mobiliteitskaart ben je als ondernemer in één keer klaar’

Van oorsprong is de ANWB groot geworden door het verlenen van pechhulp aan reizigers. Al meer dan 75 jaar houden de befaamde gele voertuigen ons op weg; wie is er niet groot geworden met de Wegenwacht? De laatste jaren verandert ‘De Bond’ echter in rap tempo van pechhulpverlener in een ‘mobiliteitsdienstverlener’.

Roland Tameling 18 april 2022

Mirjam van der Esch ANWB zakelijk mobiliteit

Mirjam van der Esch, Manager Marketing van ANWB Zakelijk.

,,En dat heeft grote effecten voor ondernemers”, legt Mirjam van der Esch, Manager Marketing van ANWB Zakelijk, uit. ,,Voorheen kon je als ondernemer vooral bij de ANWB terecht voor Wegenwacht voor de Zaak. Dat is nog altijd heel nuttig voor wie een zakelijke auto heeft, maar de laatste jaren zien we dat ondernemers anders zijn gaan reizen. De auto is minder vanzelfsprekend geworden en er zijn andere vormen van vervoer bij gekomen.” Denk aan de opkomst van deelscooters, deelfietsen en autodeelprogramma’s. ,,Wie daar gebruik van maakt, heeft iets anders nodig dan alleen pechhulp. Namelijk: de ANWB Mobiliteitskaart.”

Met die kaart biedt de ANWB het antwoord op alle mobiliteitsvraagstukken van moderne ondernemers, vertelt Van der Esch.

,,We bieden drie varianten, afgestemd op hoe een ondernemer reist. Een schildersbedrijf met vier bussen heeft bijvoorbeeld vooral behoefte aan auto gerelateerde zaken, dus één pas waarmee je kunt tanken, laden, wassen en parkeren zónder dat je van al die losse bonnetjes, apps of lidmaatschappen nodig hebt. Die overzichtelijkheid heeft nog een groot voordeel: alle transacties verlopen digitaal en staan duidelijk in een dashboard , waardoor je veel minder administratieve handelingen hebt en stukken eenvoudiger de btw-aangifte kunt doen bij de belastingdienst. Je hebt daardoor beter zicht op je kosten en bespaart tijd, dus geld, maar ook een hoop gedoe. Met onze speciale werkgeversmodule krijg je ook meer grip op het reisgedrag van je medewerkers: zo kunnen bijvoorbeeld ook thuiswerkdagen makkelijk geregistreerd worden.”

'We streven er met de ANWB naar om het breedste aanbod te bieden; een landelijk dekkend netwerk van vervoersvormen, maar ook van aanbieders'

Er bestaat ook een ANWB Mobiliteitskaart voor ondernemers die vooral met het openbaar vervoer reizen, én een variant die alle vormen van vervoer (ofwel ‘modaliteiten’) combineert.

,,Denk aan een makelaarskantoor in het centrum van Amsterdam, waar de makelaars geen leaseauto’s meer rijden maar een mobiliteitskaart hebben met flexibele mogelijkheden. Met mooi weer kiezen ze de fiets of een scooter, bij slechter weer kunnen ze ook voor de tram of deelauto gaan.” Daarbij is het volgens Van der Esch ook mogelijk om de kaart te gebruiken voor ‘persoonlijke doeleinden’, waarna de kosten en andere gegevens via de app duidelijk kunnen worden gescheiden tussen zakelijk en privé.

Lees ook: ANWB over mobiliteit in 2050: 'Nederland mobiel houden is onze verantwoordelijkheid’

,,Wij zien het als onze maatschappelijke rol, de ANWB is immers een vereniging, om een zo nuttig mogelijke oplossing te bieden aan onze leden”, besluit Van der Esch. ,,We streven er naar om het breedste aanbod te bieden; een landelijk dekkend netwerk van vervoersvormen, maar ook van aanbieders. Zo bieden we het aantrekkelijkste aanbod voor mkb- en zzp-ondernemers - en dat allemaal in één product. Makkelijk, slim en overzichtelijk.”

Interesse in de mogelijkheden van de ANWB Mobiliteitskaart? Op anwb.nl/mobiliteitskaart kun je er alles over vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws