Aangeboden door KPN Zakelijk

Branded Content Actueel

Thuiswerken: tips voor de ideale inrichting van jouw werkplek

Wat voorheen tijdelijk uit pure noodzaak was, is nu een blijvende trend: thuiswerken. Een clean desk policy? Thuis gelden je eigen regels. Maar net als op kantoor, is een goed ingerichte werkplek van belang om efficiënt en veilig te kunnen werken. Wij delen vier tips.

Esmee Weerden 10 mei 2023

Thuiswerk tips kpn zakelijk

Foto: Shutterstock

Profiteer van goed licht

Als ondernemer denk je niet in uren, maar in productiviteit. Dit betekent zelf bepalen wanneer en hoe je werkt, ook al is dit ’s avonds laat. Goed licht is daarbij essentieel. Bij voldoende licht hoeven je ogen zich immers minder in te spannen. Een bureaulamp met helder wit licht zorgt ‘s avonds voor direct licht. Overdag profiteer je handig van daglicht door je bureau in de buurt van een raam te zetten. Wel dwars op het raam, zodat je niet met je rug naar het raam zit. Schijnt de zon te fel naar binnen? Vergeet raambekleding niet. En met de juiste raambekleding, zoals lichte gordijnen, blijft je thuiskantoor ook nog eens lekker koel in de zomer.

Kies voor passend meubilair

Doe jezelf een plezier en werk niet langer onderuitgezakt aan de keukentafel. Wil je efficiënt én ergonomisch werken? Kies voor passend meubilair. Van een in hoogte verstelbaar bureau of zit-stabureau tot een – eveneens in hoogte verstelbare – bureaustoel: het zijn onmisbare investeringen, die bovendien volledig aftrekbaar zijn. Gebruik je een laptop? Dan is een los ergonomisch toetsenbord aan te raden, omdat je hiermee minder kans hebt op RSI-klachten. Het gebogen design zorgt voor een natuurlijke houding waarbij je handen en polsen tijdens het typen in een natuurlijke, ontspannen stand staan.

Inspiratie gekregen om jouw thuiswerkplek een upgrade te geven en gelijk de cybersecurity goed aan te pakken? Ontdek alle veilige voordelen van een Zakelijk Internet abonnement van KPN en haal het maximale uit je (thuis)werkdag.

Onderschat veiligheid niet

Wist jij dat bijna de helft van alle ondernemers dit jaar te maken krijgt met een ransomware aanval? Dat wil je liever niet. Cybercriminelen vragen een hoop geld voor je bestanden en dan nog is het maar de vraag of je je data terugkrijgt. Zeker thuis ben je extra kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. Denk aan je kinderen die op hetzelfde netwerk zitten en per ongeluk virussen in huis halen.

Pas daarom regelmatig je wachtwoorden aan, maak gebruik van tweefactor-authenticatie en zorg dat je software updates gelijk installeert. Bij een Zakelijk Internet abonnement van KPN worden standaard onveilige websites geblokkeerd en zijn alle apparaten die met je modem verbonden zijn beschermd tegen malware, ransomware en virussen. Lees hier hoe dat werkt. Bovendien heb je overal in huis een stabiele en razendsnelle wifiverbinding. Handig als jouw thuiswerkplek net even te ver van je modem afligt.

Blijf je hersenen prikkelen

Tot slot: je hoeft van je thuiswerkplek geen steriel kantoor maken. Van een clean desk policy word je niet bepaald creatief; uit onderzoek blijkt dat als je bureau té netjes is, je hersenen te weinig geprikkeld worden. Voorkom al te veel rommel. Berg papierwerk en andere rommel op in (dichte) opbergbakken en zet een pennenbak neer voor schrijfwaren. Maar een huiselijke sfeer mag dus best. Kun je eindelijk een plant neerzetten op je bureau en je favoriete kunstwerk ophangen.

De veilige voordelen van KPN Zakelijk

  • Een vaste, razendsnelle internetverbinding die standaard extra beveiligd is.
  • Dankzij het gratis malwarefilter worden alle apparaten die verbonden zijn met je KPN modem automatisch beschermd tegen onbetrouwbare websites, phishing mails en andere online gevaren.
  • Heb je een kantoor aan huis? Dan is niet alleen jouw computer beter beveiligd, maar ook de apparaten van je partner, kinderen of huisgenoten. Wel zo’n veilige gedachte.
  • Bij Zakelijk Internet van KPN is een virusscanner voor 5 apparaten (powered by WithSecure) standaard inbegrepen. Zo worden al je computers en mobiele apparaten extra beschermd.