Nieuws Actueel

Bredaas bedrijf Bourgini opent keuken in favela Rio de Janeiro

Het Bredase bedrijf Bourgini opent vrijdag in Rio de Janeiro een keuken in een school in de favela Manguiera. De sloppenwijk ligt pal naast het Maracanã-stadion waar een dag later de Olympisch Spelen beginnen, schrijft BN/De Stem.

Paul Verlinden 3 augustus 2016

Ouburg

Bourgini doneert de keuken aan het project ‘Estrela da Favela’. Het is een onderwijs- en sportproject waar zo’n honderd kinderen uit de favela dagelijks aan deelnemen. Een grote wens was om de kinderen in het schoolgebouw te kunnen voorzien van een gezonde dagelijkse lunch. Bourgini liet daarom een nieuwe keuken bouwen, ingericht met eigen apparaten.

Ouborg

Bourgini (keukenapparatuur) is een merk van de Bredase ondernemersfamilie Ouborg. Zusterbedrijf Princess Traveller (koffers) sponsort een jaar lang een kok, die voor de kinderen van het project de lunches bereidt. Princess sponsort ook de Nederlandse atleten met Bredase koffers. Na de opening van de keuken vrijdag, verzorgen de Nederlandse oud-internationals Teun de Nooijer, Kim Lammers en Tim Jenniskens een hockey-clinic voor kinderen uit de favela.