Nieuws Actueel

Britten mikken op meer olie en gas uit Noordzee

De Britse regering zal naar verwachting tientallen nieuwe exploratievergunningen voor olie- en gaswinning in de Noordzee aankondigen. Daarmee wil het land van nieuwbakken premier Liz Truss de binnenlandse productie aanjagen, aldus bronnen tegen persbureau Reuters.

ANP 8 september 2022

ANP080922183 1

Het precieze aantal nieuwe vergunningen moet nog worden vastgesteld. Maar er zouden tot wel 130 vergunningen kunnen worden afgegeven, zo klinkt het.

Truss, die dinsdag werd benoemd als premier, zal donderdag in het parlement uiteenzetten wat de plannen zijn om de stijgende energierekeningen aan te pakken. Tijdens de campagne voor het leiderschap heeft ze meermaals gezegd dat het stimuleren van de binnenlandse energievoorziening een van de speerpunten is bij haar streven naar lagere prijzen.

Het verlenen van nieuwe vergunningen zal op korte termijn geen verlichting bieden bij de energienota. Doorgaans duurt het vijf tot tien jaar om vanaf de eerste exploratie tot de productie van olie en gas uit een veld te komen. De laatste Britse offshore vergunningsronde was in 2020.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws