Nieuws Actueel

Broekman neemt voorschotje op nieuw Hoog Catharijne

Hij trekt zijn zaak door naar het Achter Clarenburg, precies tegenover de locatie waar mogelijk de nieuwe binnenstadsentree van Hoog Catharijne bedacht is, een strategische plek op het raakpunt van het winkelcentrum en de binnenstad.

Roeland Franck 17 februari 2016

Thombroekmanutrecht

Een jaar geleden verkeerde Broekman nog in zwaar weer: zijn twee kledingketens De Rode Winkel en Thom Broekman gingen op 15 januari 2015 failliet. De ondernemer maakte al in de weken daarna een doorstart met zijn drie zaken aan de Lange Elisabethstraat.

,,De problemen waren we al vrij snel weer te boven. De Utrechtse winkels waren de goede en sponsorden de andere. Het was een vervelende beslissing daarmee te stoppen, maar we kijken nu vooruit,'' zegt Broekman.

Hij doelt onder meer op het nieuwe Hoog Catharijne, waarvan de eerste delen medio volgend jaar klaar moeten zijn. Broekman: ,,Het Achter Clarenburg zal sterk veranderen. De entree wordt mogelijk verplaatst naar de locatie van de huidige KPN-winkel.''

Absolute zekerheid daarover heeft de ondernemer overigens niet. De toekomst van V&D en het warenhuispand kan bijvoorbeeld nog van grote invloed zijn op de indeling van het omliggende deel van het winkelcentrum, denkt Broekman.

Jarenlang zat aan het Achter Clarenburg, aan de achterkant van modezaak Thom Broekman reisbureau D-Reizen. Toen dat vorig jaar stopte, kwam ruimte vrij op de hoek van het Achter Clarenburg en de Korte Elisabethstraat, die toch al tot het onroerend goed van Broekman behoorde. ,,Toen D-reizen vertrok was het logisch dit erbij te trekken. Vroeger was dat eigenlijk al zo. Die situatie wordt min of meer hersteld, we halen de wand weer weg. De bedoeling is de zaak medio maart te openen.''