Nieuws Actueel

Bronnen: Duitsland eens over nieuw steunpakket tegen inflatie

De Duitse regeringscoalitie is het na urenlang onderhandelingen eens geworden over een nieuw steunpakket om huishoudens te helpen met de hoge inflatie en sterk gestegen energiekosten. Dat meldden bronnen aan het Duitse persbureau DPA. Het wordt het derde steunpakket dat Berlijn heeft afgesproken om zo burgers bij te staan bij de hoge inflatie door de oorlog in Oekraïne.

ANP 4 september 2022

ANP040922066 1

Naar verwachting gaat bondskanselier Olaf Scholz om 11.00 uur een persconferentie geven waarin details over het steunpakket naar buiten worden gebracht. Er komen waarschijnlijk gerichte steunmaatregelen voor gepensioneerden en studenten, belastingverlagingen en een opvolgregeling voor goedkoop openbaar vervoer. Vorige week liep een tijdelijk ov-ticket van 9 euro per maand in Duitsland af, net als een tijdelijke verlaging van de accijns op autobrandstof.

Scholz had eerder beloofd dat dit nieuwe steunpakket zo efficiënt en doelgericht zal zijn als mogelijk. Aan de onderhandelingen die 18 uur duurden, deden onder meer minister van Economische Zaken Robert Habeck, minister van Financiën Christian Lindner en andere mensen van de regeringscoalitie tussen SPD, Die Grünen en FDP mee.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws