Nieuws Actueel

Brussel wil dat VS belastingvoordeel bij aankoop e-auto schrappen

De Europese Commissie wil dat de Verenigde Staten een passage over belastingvoordelen voor kopers van elektrische auto's uit een wetsvoorstel verwijderen. De voordelen gelden alleen als een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. Het dagelijks EU-bestuur meent dat hierdoor producten van buiten de VS worden benadeeld en dringt erop aan de wet in overeenstemming te brengen met de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

ANP 11 augustus 2022

ANP110822166 1

"De Europese Unie maakt zich grote zorgen over deze mogelijke nieuwe trans-Atlantische handelsbelemmering", aldus een commissiewoordvoerster. Volgens haar is het wetsonderdeel discriminerend doordat het fiscale voordeel niet geldt voor buitenlandse onderdelen.

Het voorstel is onderdeel van het grote klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden. In het plan worden honderden miljarden dollars uitgetrokken voor investeringen in het klimaat. De maatregelen zullen een flinke impuls geven aan het gebruik van onder meer zonnepanelen en elektrische auto's.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws