Nieuws Actueel

Brussel ziet bezwaren bij overname VMware door Broadcom

De Europese Commissie heeft bezwaren bij de voorgenomen miljardenovername van cloudsoftwarebedrijf VMware door chipconcern Broadcom. Het dagelijks EU-bestuur is bezig met een diepgaand onderzoek naar mogelijke schending van de EU-mededingingsregels en heeft een formele mededeling van bezwaar bij het Amerikaanse Broadcom ingediend.

ANP 12 april 2023

ANP120423206 1

Broadcom wil met de overname zijn activiteiten diverser maken. De commissie nodigt het bedrijf nu uit te reageren op haar zorgen. Broadcom kan ook een hoorzitting aanvragen. De commissie heeft tot 21 juni om een definitief besluit te nemen, meldt ze.

Verschillende Europese bedrijfsorganisaties, waaronder CIO Platform Nederland, hadden eerder hun zorgen al geuit over de overname waarmee 61 miljard dollar is gemoeid. Ze vrezen onder meer dat die voor drastische prijsstijgingen leidt. Ook kost het tijd en geld voor klanten die van VMware naar een concurrent willen overstappen. Daarvoor is zeker drie tot vijf jaar nodig, wat bedrijven van een overstap zou kunnen weerhouden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws