Nieuws Actueel

Brussels Airlines schrapt zomervluchten om personeel te sparen

Ook de Belgische vliegmaatschappij Brussels Airlines schrapt komende zomer tientallen vluchten. Het bedrijf wil zo het cabinepersoneel tegemoetkomen, dat klaagt over de werkdruk en met een nieuwe staking dreigt. Pursers, stewards en stewardessen van Brussels Airlines klagen dat ze het niet meer kunnen bolwerken nu het aantal reizigers met het wegvallen van de coronabeperkingen weer fors is toegenomen.

ANP 8 juni 2022

ANP080622149 1

De Belgische nationale luchtvaartmaatschappij houdt echter vol dat de problemen niets te maken hebben met personeelstekorten. De drukte op thuishaven Brussels Airport, eerder bekend als Zaventem, blijft tot dusver ook binnen de perken. Op Schiphol en veel andere plaatsen in Europa kraakt de luchtvaart in zijn voegen, vaak door gebrek aan mankracht.

Brussels Airlines schrapt 74 heen- en terugvluchten, in totaal dus 148, naar Europese bestemmingen in de drukke zomerperiode. Het is de vraag of het personeel genoegen neemt met het gebaar. De vakbonden wijzen het plan af. Ze overleggen de komende dagen met hun achterban en beslissen dan of ze gaan staken of tot andere actie overgaan. In december staakten ze ook al eens.

Voor getroffen reizigers zijn voldoende alternatieven, stelt Brussels Airlines.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws