Nieuws Actueel

Cadeauartikelen van Engel Repro bleken schot in de roos

Omdat de fysieke verkoop van kantoorartikelen al een tijdje terugliep, besloot Robèrt Engel van Engel Repro twee jaar geleden ook cadeauartikelen te gaan verkopen. Dat blijkt een succesvolle stap.

TOM KUIPER 30 maart 2017

Eigen 8

Engel Repro bestaat al sinds 1928 en vestigde zich in 1962 aan de Van Persijnstraat in Amersfoort. Robèrt Engel, derde generatie, is een ondernemer die graag met de tijd meegaat.

Webshop

Zo runt hij een aantal succesvolle webshops, waaronder een printservice voor scripties. ,,Studenten uit heel het land weten ons inmiddels te vinden." Zijn laatste succes is echter voornamelijk een lokale aangelegenheid. Waar hij voorheen voornamelijk de zakelijke markt bediende, komen nu ook particuliere klanten bij hem binnen, veelal Amersfoorters die voorheen niet wisten van het bestaan van Engel.

Specialist

De zaak raakt steeds bekender als specialist in cadeauartikelen. ,,Het cadeau-aanbod is zowel een logische als verrassende aanvulling op het assortiment in kantoorartikelen. Denk aan wenskaarten, windlichten of exclusieve kaarsen. Klanten zijn er erg enthousiast over. Zo enthousiast, dat onze omzet straks fifty-fifty is. Het cadeau-assortiment blijkt dus een schot in de roos."