Nieuws Actueel

Café Bruxelles wekenlang dicht

Café Bruxelles is weken dicht door lekkage en hoopt op Koningsdag voor het eerst weer open te kunnen, dat schrijft BN de Stem.

NICOLE ROELANDS 12 april 2016

Cafe Bruxelles

Voor het eerst in vijftien jaar is café Bruxelles dicht in het weekend. En niet zomaar één weekend, maar in totaal wel vier weekenden. De zaak is geteisterd door een lekkage aan de waterleiding van de bovenburen.

Het café had al een tijdje last van een lekkage en liet daarom een specialist langskomen. Die vond het er niet best uitzien, waarna het café samen met de gemeente Breda heeft besloten om de zaak per direct te sluiten. "We wilden niet langer de verantwoordelijkheid dragen voor het geval er iets zou gebeuren", legt bedrijfsleider Joey Engelen uit.

Voor het bedrijf staat dan ook veiligheid voorop. In het ergste geval zou het plafond naar beneden kunnen komen, maar dat is niet vastgesteld. "We zijn met z'n allen blij en opgelucht dat het opgelost wordt."

Ondertussen is het café anderhalve week dicht. De lekkage is verholpen, maar een groot deel van het plafond ligt eruit. "Het plafond is tot aan de vloer van de bovenburen verwijderd. Dat is zo'n 70 centimeter. Daarna moet er nog gestuukt en geverfd worden. En dat alles moet nog drogen. Het is een ernstige zaak."

Engelen hoopt op Koningsdag voor het eerst weer open te kunnen. In totaal is de zaak dan drieëneenhalve week dicht geweest. "Dat zorgt voor een behoorlijke omzetschade." Hoeveel de schade precies is, wil uitbater Patrick van Asch niet loslaten.

Om met een knipoog op alles terug te kijken, organiseert het café een openingsfeest onder de noemer 'Watervrees'. Dat feest zal plaatsvinden in het weekend vóór of na Koningsdag. "We werken er met man en macht aan om het voor elkaar te krijgen."